Title of a News Article

Destici Urfa'da destek verdi...

Destici Urfa'da destek verdi...
banner206

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Şanlıurfa'da düzenlediği yılın son değerlendirme toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerli otomobil üretiminin hayata geçilmesinden  dolayı memnuniyetlerini dile getirdi,TBMM yapılacak olan Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme tezkeresine destek vereceklerini bildirdi.

Destici, partisinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi il ve ilçe başkanlarının katılımıyla Şair Nabi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Türkiye Kucaklaşıyor, Birlikte Buluşuyor" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sivilleri hedef alan YPG/PKK terör örgütünün, Barış Pınarı Harekatı sayesinde Türkiye sınırlarından uzaklaştırıldığını anlatan Destici, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve destek verenlere teşekkür etti.

Destici, dış devletler tarafından Barış Pınarı Harekatı bölgesinin dışında kalan bölgelerde ise terör örgütünün desteklendiğini belirterek, ABD ve Rusya'nın Türkiye ile yaptıkları mutabakat ve müzakerelere sadık kalmadığını savundu.

Türkiye'nin hem kendi hem de Kıbrıs'ın haklarını Akdeniz'de savunduğunu vurgulayan Destici, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına dair mutabakat muhtırasına dikkati çekti.

Destici, "Türkiye, uluslararası kuruluşlar tarafından, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, tanınan hükümetiyle anlaşma yaptı ama bunu hazmedemediler. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bazıları başta olmak üzere bir takım ülkeler Türkiye için 'Bu anlaşma bizi bağlamaz' dedi. Kendi yaptıkları anlaşmalar kabul ediliyorsa Türkiye ile Libya'nın yaptığı anlaşma da bal gibi kabul edilmelidir. Çünkü biz de bu dünyanın bir ülkesiyiz ve BM'nin bir üyesiyiz. İsrail'in, Mısır'ın kendi aralarında yaptıkları mutabakatlar nasıl uluslararası kuruluşları bağlıyorsa bizim Libya ile yaptığımız anlaşma da bağlar. Bağlamaz diyenler kendine çeki düzen versinler." dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desnici programlarının ardından il Başkanı   Sabri Çavcı ile birlikte  Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'i makamında ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2019, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195