Title of a News Article

Deva Partisi Ceylanpınar'da kongre heyecanı yaşadı

Deva Partisi Ceylanpınar'da kongre heyecanı yaşadı
banner206

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Ceylanpınar ilçe teşkilatında kongre heyecanı yaşandı.

Deva Partisi ülke genelinde İl ve İlçe Kongrelerine hız kesmeden devam ederken yakın zamanda Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Şanlıurfa İl Kongresi sonrası bu kez de Ceylanpınar İlçe Kongresi yapıldı.

Ceylanpınar İlçesinde Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Ceylanpınar 1. Olağan İlçe kongresine; İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Akçakale İlçe Başkanı Av. Fatih Ayhan, Birecik İlçe Başkanı Fadıl Timoçin, Halfeti İlçe Başkanı Hasari Baysöz, Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin, Viranşehir İlçe Başkanı İbrahim Özkan, Suruç İlçe Başkanı Yakup Çelik, Haliliye İlçe Başkan Vekili Zeynel Tavaş, çok sayıda davetli ve partili katıldı.

Ayrıca ilçede bulunan CHP, İyi Parti, Hüdapar Parti İlçe Başkanları, MHP, HDP ve Doğruyol Partisinin İlçe temsilcilerinin yanı sıra, Ziraat Odası Başkanı, Esnaf Kefalet Başkanı, Tarım İş Sendikası Başkanı, Tarım Kredi Kooperatif Başkanı, Aticiler Dernek Başkanı, Çevre ve Orman Derneği Başkanı da kongreye katılanlar arasındaydı.

Kongre ilk olarak aziz şehitlerimiz hatırasına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kongreye özel gönderilen mesajı davetlilere okundu ve mesaj sonrası davetliler mesajı ayakta alkışladı.

Ardından açış konuşmasını yapan Ceylanpınar İlçe Başkanı Adnan Tanış, Ceylanlar diyarı Ceylanpınar’ımızın kaderi önce Allah’ın sonrada siz değerli halkımızın elindedir diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim herşeyden önce acilen bu memlekette yeniden tesis etmemiz gereken bir kardeşliğimiz var. Bu kardeşlik burada, bu salonda ve bu parti yönetimindedir. Bizler ‘Acem’in Arab’a, Arab’ın da Acem’e üstünlüğü yoktur’ diyen Peygamberin (SAV) ümmetiyiz. Irkçılığı reddediyor, kardeşliği vaat ediyoruz. Mutlaka dile getirmemiz gereken başka konularda var. Memleketimizin çok sorunu var ve biz bunların hepsini raporlaştıracağız. Vakti geldiğinde de bunları siz değerli halkımızla paylaşacağız. Ama bilinsin ki bu memleketin gençlerinin kaderi sadece seçimden seçime belediye üzerinden iş kurla iş bulmak değildir ve olmamalıdır. Dertte hepimizin, DEVA’da hepimizin” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz Ceylanpınar ilçe girişinde çok coşkulu ve kalabalık bir şekilde karşılaştıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Şanlıurfa’mızın her ilçesi birbirinden ayrı özel ve ayrı kıymete sahip. Ancak bugün görüyoruz ki sınır ilçemiz Ceylanpınar’a DEVA’nın damlaları çok yakışmış ve sel olup akmış. Bu teveccüh ve samimiyet bizleri daha da güçlendirip, daha çok çalışmamız gerektiğini hatırlatıyor. Bugün burada göreve seçilen tüm arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Ardından divan oluşturularak seçime geçildi. Divan başkanlığını Emrah Kaya’nın yaptığı seçimde oyların tamamını alan Adnan Taniş ise resmi olarak Deva Partisi Ceylanpınar İlçe Başkanı seçildi.

Kongre sonrası ise parti ilçe binasının açılışına geçildi. Çok sayıda davetli ile birlikte kurdelanın kesildiği ilçe binasını da ziyaret eden İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz ve beraberindeki misafirler iki kattan oluşan ilçe binasını gezerek parti binası ve parti çalışmaları hakkında bilgileri İlçe Başkanı Adnan Taniş’tan aldılar.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2020, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142