Title of a News Article

Deva Partisi, Urfa il Başkanı kim olacak

Deva Partisi, Urfa il Başkanı kim olacak
banner206

Ali Babacan hareketi olarak başlayıp kuruluşu Covid-19 salgınının Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 9 Mart 2020 gününe denk gelen Deva Partisi gün geçtikçe adından daha fazla bahsettirmeye başladı. 
Deva Partisinin Türkiye geneli teşkilatlanmaları için 18 komisyon kurulduğu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa illerinin 17. Komisyon tarafından koordine edildiği öğrenildi. 17. Komisyonundan Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, ve Kurucular Kerem Altun, Essum Aslan, Alper Akalın, Prof. Dr. Bekir Sıtkı Aslan’ın 2 aydır çalışmalar yürüttüğü Şanlıurfa çalışmalarını 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun’un koordine ettiği belirtildi. 

Komisyon, 3 günlük bir saha çalışmasından sonra Nevali Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Komisyon başkanı Mehmet Emin Ekmen, yaptığı açıklamada: Teşkilat çalışmalarının yanında Şanlıurfa’nın sorunlarının da gündeme geldiğini belirtti. Ekmen, Şanlıurfa’nın demografik, kültürel ve sosyo-ekonomik yapısına dair tarım politikalarının bölge çiftçisine olumsuz etkileri, mevsimlik tarım işçilerinin sorunları, istihdam sorunu ve artan işsizlik, elektrik dağıtım kurumunun (dedaş) uygulamaları, belediyecilik sorunları gibi başlıklardan oluşan detaylı bir raporu Genel Merkeze sunmak üzere hazırlandığını belirtti. Ekmen, tüm Türkiye’de olduğu gibi Urfa’da da çok büyük bir ilgi ve alaka ile karşılaştıklarını ve Urfalılara teşekkür ettiğini belirtti. 

Ekmen, “Öncelikle parti olarak Şanlıurfa’mıza yakışır bir il başkanı belirleyeceğiz. Daha sonra il başkanımız ve kurucu heyetimiz, il ve ilçe teşkilatlarının belirlenmesi için detaylı bir çalışma yürütecekler. Haziran sonuna kadar İl Başkanını Temmuz sonuna kadar da ilçe Başkanlarını belirleyeceğiz.” dedi.

Salgın dolayısıyla Türkiye’de ilk kez bir siyasi partinin web sitesi üzerinden üyelik başvurusu aldığı belirtilirken www.devapartisi.org adresinden 90 bin başvuru yapıldığı bunlardan 1500’e yakını Şanlıurfa’dan olduğu bu başvurulardan yaklaşık 250 kişisi ile Kerem Altun’un bizzat görüştüğü ifade edildi. Gönüllülük ve üye taleplerinin de bu süreçte ayrıntılı olarak incelenip değerlendirileceği ve ilçe teşkilatlarının kurulması aşamasında gönüllüler ile temasa geçileceği belirtildi.

Öte yandan, Şanlıurfa il Başkanlığı için Tarım ve Orman bakanlığı personeli Şanlıurfa eski Belediye Başkan yardımcısı Habip Arslan, Baro eski Başkanı Ahmet Tüysüz, İş adamı Abdullah Barut, Dr. Feridun Öncel ismi ön planda olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2020, 19:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Freee
Freee - 4 yıl Önce

Bize trump gibi Adam lazim

SIRADAKİ HABER

banner195