Title of a News Article

Deva Partisi Viranşehir'de ilk kongresini yaptı

Deva Partisi Viranşehir'de ilk kongresini yaptı
banner206

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Viranşehir ilçe başkanlığı 1. Olağan İlçe Kongresini gerçekleştirdi.

Deva Partisi Şanlıurfa genelinde ilçe kongrelerini bir bir gerçekleştirmeye devam ediyor. Viranşehir ilçesi ile birlikte 9. İlçe kongresini tamamlayan Deva Partisi Viranşehir İlçe Kongresi’ne; Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Viranşehir kökenli Ayşe Ezgi Yıldırım, Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Mardin İl Başkanı Mesut Aydoğan, Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kemal Akaltun, CHP İlçe Başkan Vekili Aslan Gönüllü, İyi Parti İlçe Başkanı İdris Canşi, MHP İlçe Başkanı Yasin Haşimi, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yasin Kurt, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ahmet Çınar, İlçe Belediye Meclis Üyeleri, İlçe STK Başkanları, Muhtarlar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Viranşehir ilçesinde özel bir mekanda gerçekleşen Viranşehir 1. Olağan İlçe Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kongreye özel gönderilen mesajı okundu.

Açış konuşmasını yapan Viranşehir İlçe Başkanı İbrahim Özkan, Viranşehir ilçesinin nüfus olarak Şanlıurfa’nın önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Viranşehir ilçemizin yaşadığı birçok sorun var. Bu sorunlar kader değildir ve olmamalıdır. Hali hazırda sosyo-ekonomik koşulları değiştirmek kolay olmamakla beraber imkansız da değildir. Bu sorunların çözümü için taze bir enerji elzemdir. Halkımızın yeni bir nefese, yeni bir ruha ihtiyacı vardır. O ruh bugün DEVA ile bulunmuştur. Denilir ki her fikrin bir zamanı vardır. O zaman bu zamandır. Bu vesile ile ilçemize kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ardından konuşan Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz ise Viranşehir’in öneminden bahsederek, seçilen arkadaşlara başarılar diledi. Başkan Tüysüz sözlerini şöyle sürdürdü: “İl Başkanlığımız olarak bütün ilçelerimiz bizim için ayrı bir öneme sahip. Ancak Viranşehir ilçe kongresinin yapılacağını öğrenen Genel Merkezimiz için Viranşehir kongremiz ayrı bir önem taşımaktaydı. Bugün Genel Başkan Yardımcımız ve Kurucular Kurulu Üyemiz aramızdalar. Bu da Genel Merkezimizin Şanlıurfa’ya ve ilçelerine verdiği önemi en iyi şekli ile ortaya koymaktadır. Deva Partisi iktidarında da merkezi idarenin ilimize ve her bir ilçemize desteği tam olarak devam edecektir. Eleştirdiğimiz birçok olumsuzluğun giderilmesi için her zaman destekleri bizlerle olacaktır. Bir kez daha kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnanıyorum ki göreve gelen her bir arkadaşımız üstüne düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirecektir” dedi.

Son olarak kürsüye gelerek davetlilere bir konuşma yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen çok önemli mesajlar verdi. Ekmen şunları belirtti: “Korku siyasetinin son bulmaya başladığı şu günlerde bizimle olup desteğini esirgemeyen her bir Viranşehirli kardeşime teşekkür ediyorum ve hep birlikte diyoruz ki ‘Korkma Türkiye.’ Basit adımlarla gerçek manada reform yapar isek kimse korkmayacaktır. Korkmadan düşüncelerimizi ifade ettiğimiz gün zaten her şey kendiliğinden değişecektir. Ama bu reform sözde değil özde olmalıdır. Öyle bir aileden 5 kişiye üst düzey görev verip, Viranşehir’li gençleri işsiz bırakmakla olmayacaktır. Patronlara lazım olanı verip işçiye lazım olanı vermezseniz bunun adı reform olmaz. Diyarbakır’da avukatları apar topar evinden alıp gözaltına alırsanız bunun karşılığı hukuk reformu olmaz, olamaz. Siz kayyımlara son vereceksiniz, hak ve hakkaniyet çerçevesinde adil bir şekilde davranacaksınız görün bakın her şey bir an da düzeliyor mu düzelmiyor mu? Bize oy vermezseniz sosyal yardımlarınız kesilir düşüncesini vatandaşın aklına koymaya çalışırsanız biz de size şunu söyleriz; sosyal yardım bütçesi Genel Başkanımız Ali Babacan’ın Ekonomi Bakanlığı döneminde bütçeye alınan bir uygulamadır. Yeşil kart uygulaması da aynı şekildedir. Bu yüzden birilerini korkutmaya çalışmak aslında kendilerinin korktuğunun göstergesidir” dedi. Mehmet Emin Ekmen Şanlıurfa’nın kanayan yarası elektrik sorununa da dikkat çekerek kangrenleşen bu sorunun çözümü için de zaman kaybetmeden adım atmak ve gerekli adımların atılması için çeşitli komisyonlar ile görüşmeler yaparak sorun-çözüm şeklinde rapor hazırlayacaklarını belirtti.

Ardından divan oluşturularak seçime geçildi. Divan başkanlığını Viranşehir kökenli Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Ezgi Yıldırım’ın yaptığı seçimde oyların tamamını alan İbrahim Özkan resmi olarak Deva Partisi Viranşehir İlçe Başkanı seçildi.

Kongre sonrası ise parti ilçe binasının açılışına geçildi. Çok sayıda davetli ile birlikte açılışın yapıldığı ilçe binasını da ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen başkanlığında teşkilat mensupları ile bir değerlendirme toplantısı da yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142