Title of a News Article

Dilek Öcalan amcası için çağrıda bulundu

.

Dilek Öcalan amcası için çağrıda bulundu
banner206

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, amcası PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü, valiliğin yasağına rağmen doğduğu 4 Nisan'da Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Mahallesi'ndeki evinde kutlayacaklarını belirterek, herkesi beklediklerini söyledi.

 

"YASAK AMA KUTLAYACAĞIZ"

Dilek Öcalan, 4 Nisan'da kutlanması planlanan amcası olan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 67'nci doğum günü nedeniyle DBP İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı. Öcalan, Şanlıurfa Valiliğince 01-06 Nisan tarihleri arasındaki her türlü etkinliğin yasaklanmasına rağmen amcası Öcalan'ın 67'nci doğum gününü Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Mahallesi'ndeki evinde kutlayacaklarını belirtti.

 

DOĞUM GÜNÜ İÇİN ÇAĞRI

Amcası Abdullah Öcalan'a uygulandığını iddia ettiği tecridin son bulmasını ve özgür kalmasını isteyen Öcalan şunları söyledi:

"Sayın Öcalan üzerinden yürütülen tecrit ne hukuka, ne insan haklarına sığdırılmayacak bir tecrit uygulanıyor. Ailesiyle görüşmeler engelleniyor ve 5 yıla aşan avukat görüşmeleri hiçbir şekilde gerekçe gösterilmeksizin, keyfi bahanelerle engellenmeye çalışılıyor. Biz bu uygulamaları ve yasakçı zihniyeti hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi ve bu uygulamalarla da hiçbir sonuca varılamayacağını da tekrardan belirtmek istiyoruz. Orada yaşanan ihlallere son verilmesi ve 5 Nisan 2015 tarihinde bitirilen müzakere sürecinin de devam ettirilmesi için de çabalarımızı emeklerimizi hiç esirgemeden devam ettireceğiz. Tüm demokrasi, barış mücadelesi yürüten herkesi 4 Nisan'da yapacağımız kutlamaya çağırıyoruz. Bu çağrımızda güçlü bir katılımla önderliğin özgürlüğünü sahiplenen ve önderliğin özgürlüğüne varacak bir çalışmanın sonucunu almak neticesinde de biz çağrımızı yeniliyoruz. Eğer önderliğin özgürlüğü sağlanmazsa başta kadınların özgürlüğü ve tüm toplum özgürlüğünün olmayacağını da belirtmek istiyoruz. Tekrardan müzakere sürecine geçilmesi ve önderliğin özgürlüğünün sağlanması için herkesi Halfeti'ye bekliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 21:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195