Title of a News Article

Dinimiz ve kültürümüz kadına hürmeti emreder

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla bir açıklama yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Nüsret Urmak, dinimizin ve kültürümüzün kadına değer verme, hürmet etme üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Dinimiz ve kültürümüz kadına hürmeti emreder
banner206

 Batı medeniyetinin 1900’lü yılların başında kadına bazı haklar vermeye başladığını, İslam dışındaki inançların, kadını insanlık dışı hatta bazen insan olmayan bir varlık olarak kabul ettiğini hatırlatan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Nüsret Urmak, “Oysa bizim kültürümüz, dinimiz, örf ve adetlerimiz insanlar içinde en çok kadına değer verir ve kollar. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir dönemde “Cennet, anaların ayakları altındadır” diyerek anne statüsündeki kadının önemine işaret eden Peygamberimiz, İslam’ın kadına verdiği değeri en ince ayrıntılarına kadar hayatıyla bizlere aksettirmiştir. Yine dinimiz İslam, kadın ve erkeği sorumluluk anlamında eşit tutmuş, insanlar arasındaki farkın ancak takva ile değiştiğini bildirmiştir.

İslama fıtraten yakın olan toplumumuzda, İslamiyet öncesinde bile kadına büyük önem verilmiştir. Örneğin Yaratılış Destanında kadın “Ak ana” olarak anılır. Yine ilk Türk yazıtlarından olan Bilga Kağan kitabesinde kadınlardan bahsedilirken, -Sizler anam  hatun, büyük annelerim, hala ve teyzelerim, prenseslerim..- diyerek başlar.

Toplumumuz, gerek İslam öncesi kültür ve örfünden gelen, gerek İslamla şereflendikten sonra Allah’ın emri gereği kadını toplumun en değerli, en şerefli yaratılmışı arasında saymıştır. Halen toplumumuzda son sözü kadın söyler. Yine toplumumuzda kadına rağmen hiçbir karar alınamaz.

Örfümüzde, inancımızda değer verilen kadın, sosyal ve siyasal yaşamdaki varlığının en önemli kazanımını da yine toplumumuzda edinmiştir. Kadına seçme, seçilme hakkı verilmesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nde kadın Milletvekilleri, kadın Bakanlar hatta kadın Başbakan bile çıkmıştır. Kadının siyasal hayatın içinde var olması için de AK Parti döneminde büyük çaba gösterilmiştir.  Hepsinden de önemlisi, 30 yıldır ölen yavrularının ardından ciğerleri yanan anaların bağrına su serpilmiş, ülkemize barış ve kardeşlik ortamı hakim olmaya başlamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195