Title of a News Article

Doların ateşi düştü

.

Doların ateşi düştü
banner206

 Türkiye'de beş ay aradan sonra düzenlenen ikinci genel seçimlerinden tek parti iktidarının çıkmasıyla "üçüncü seçim" olasılığı ortadan kalkınca, dolar geriledi.

Seçimlerden AK Parti'nin tek başına iktidar ile çıkması ile erken seçim ihtimali ortadan kalktı. Dolar yaklaşık üç ayın en düşük düzeyi olan 2.78 liraya kadar geriledi. Cuma günü kapanışta 2,91'li seviyelerde bulunan Dolar/TL seçim sonuçlarının açıklanmasıyla haftanın ilk işlem gününde 2,78'in altını test etti. Kur 2,7725 seviyesine kadar geriledi.

 

TÜRK LİRASI SERT YÜKSELEBİLİR

Haftanın ilk işlem gününde Dolar/TL kuru yüzde 4,81 oranında düşüşle 2,7783 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL yüzde 4,68 oranında düşüşle 3,0654 seviyesine gerilemiş durumda.

 

''TL CİNSİ VARLIKLAR DEĞERLENME BEKLİYORUZ''

Garanti Yatırım'ın Araştırma raporunda TL varlıklarda değerlenme süreci beklendiğinin altı çizildi. Raporda, "Sonuçlar henüz kesin olmamakla birlikte, bu sonuçlara göre HDP %10 barajını geçerken, AKP tek parti hükümeti kurulması için yeter sayı olan 276 sandalyenin üzerinde kalıyor. Geçen hafta paylaştığımız notumuzda belirttiğimiz gibi, tek parti hükümeti ile kısa vadede belirsizlik ortadan kalkacağından TL cinsi varlıklarda önemli bir değerlenme süreci bekliyoruz." ifadesine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195