Title of a News Article

DÜZME ''1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN…''

DÜZME ''1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN…''
banner206

TÜRK-İŞ ŞANLIURFA İL TEMSİLCİSİ EROL DÜZMENİN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ AÇIKLAMASI

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ…

1 Mayıs bizim günümüz…

Tek gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi alanlarda yedi düvele göstereceğimiz emek ve dayanışma günümüz…

Davullarla, halaylarla emekçinin bayramını kutlayacağımız, aynı zamanda büyük mücadeleler vererek elde ettiğimiz kazanılmış haklarımıza hep birlikte sahip çıkacağımız gün….

1 Mayıs’ta dünyanın her yerinde işçiler; dinleri, dilleri ve ülkeleri farklı olsa da, karşı karşıya oldukları sorunları ve taleplerini haykırmak için alanlarda olacaklar. Sendikaların olmadığı, emeğin sesinin duyulmadığı yerde demokrasinin, refahın, adil paylaşımın, sosyal adaletin, iş barışının ve huzurun olamayacağını dile getirecekler.

Başta kıdem tazminatımız olmak üzere; kazanılmış haklarımızdan geri adım atmayacağımızı göstermek için dünyanın her köşesindeki işçi kardeşlerimizle aynı günde alanlarda olacağız. Ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla refah ve huzur içerisinde yaşama ve çalışma isteğimizi bir kez daha dile getireceğiz. Çalışan kesimin gerçek sorunlarını anlatacak, çözüm için taleplerimizi yüksek sesle haykıracağız.

Artan enflasyon ve yoksulluk karşısında daha iyi ücret, vergide adalet ve insan onuruna yakışır bir yaşam için sesimizi yükselteceğiz. Kıdem tazminatımıza sahip çıkacak, işsize iş, işi olana iş güvencesi ve başta KİT’ler olmak üzere taşeron işçisine kadro isteyeceğiz. Emeklilikte yaşa takılmak istemediğimizi haykıracak, kazanılmış haklarımızı isteyeceğiz. İş kazalarını ve ölümleri durdurmak için sağlıklı, güvenli, insan onuruna uygun çalışma koşulları taleplerimizi yineleyeceğiz.

İş cinayetlerine, işten çıkarmalara, her türlü ayrımcılığa, taşerona, kayıt dışına, güvensiz ve güvencesiz her türlü esnek çalışma biçimlerine karşı çıkacağız.

1 Mayıs’ı Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ ile birlikte merkez Kocaeli olmak üzere tüm illerde kutlayacağız. Saat 09.30’da Kocaeli Doğu Kışla Parkında toplanıp, 10.30’da miting alanımız olan Milli İrade Meydanına yürüyeceğiz.

Ülkemizin her köşesinde aynı kaderi paylaşan tüm işçi kardeşlerimizi “Hep Birlikte Daha Güçlü”olmak, ortak geleceğimizi ve çocuklarımızın istikbalini garanti altına alabilmek için 1 Mayıs’ta alanlara davet ediyoruz. Mutluluk, huzur ve barış içerisinde yaşanabilir bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek için tüm emekçilerimizi ve emekçi dostlarını alanlara bekliyoruz.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN…

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2019, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195