Title of a News Article

Eller semaya kalktı...


Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ceylanpınar temsilciği tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Solununda 15 Temmuz Şehitleri Anma programı düzenlendi.

TÜGVA Ceylanpınar temcilciliği tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kuranı kerimin okunmasıyla başladı. Düzenlenen 15 temmuz şehitlerini anma programında 15 Temmuz 2016 günü darbeye karşı demokrasi mücadelesine katılıp milli mücadeleye sahip çıkan video klipler izletildi. Halkın darbeye karşı dik duruşunu anımsatan klipler izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Konferansta bir konuşma yapan Türkiye Gençlik Vakfı Ceylanpınar ilçe Başkanı Ali Tuncay Asrağ, ''15 Temmuz darba gecesinin 1. yıl dönümü tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Halen tedavi görmekte olan gazilerimize Allah'tan acil şifalar dilerim. 15 temmuz 2016 o karanlık gece büyüyen Türkiye ile korkan güçler onların maşaları paralel yapı el birliği yapıp milletin iradesine darbe yapmaya kalktılar. Milletin silahını millete doğrultular milletin tankını milletin üzerine sürdüler. Demokrasi semalarında milletin uçağını uçurup halkımızın üzerine bomba attılar. Amaçları yakıp yıkmak ve öldürmekti ama unuttukları bir şey vardı milli iradeydi.''dedi.

15 Temmuz şehit Ümit Yolcu'nun ağabeyi Bahattin Yolcu, '' Kardeşim yanlızca benim kardeşim değildir tüm Ceylanpınar'ın Türkiye'nin kardeşidir. Ne mutluki böyle bir kardeşi annem babam yetiştirmiş bizde ağabeyleri olarak destek olabilmişiz. Tabiki en büyük pay anne ve babalarındır. Bende bugün bir anne babayım ümit gibi çocuklarımızı yetiştirelim Devletine Milletine İnsanına Akrabasına Annesine Babasına saygılı bir şekilde yetiştirelim. Biz bunları öğrettikten sonra zaten gerisi boş şekillenen bir maya ile ileride kendi kendine ortaya çıkar. Yüca Rabbim böyle olayları hiç bir ülkenin başına vermesin.''dedi.

Ceylanpınarlı Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla,''Ceylanpınarlı hemşerilerime 15 temmuz gecesi bizleri yanlız bırakmadıkları için hemşerilerime tekrar teşekkür ediyor Allah kendilerinden razı olsun diliyorum. O hain gece makamlar mevkiler para pul işlemiyecek bir durumdaydı. Halkın iradesiyle hain darbe girişimi bertaraf edildi. O hain gece 79 milyon nufuslu Türkiye Cumhuriyenin asil vatan sever vatan perver evlatları olmamış olsaydı. Şuan inanıyorumki Türkiye bir Suriye gibi iç savaş içinde olacaktı zaten amaçta oydu programda oydu. 15 temmuz gecesiyle ilgili bizim Ceylanpınarlı Ümit Yolcu kardeşimiz İstanbulda şahadet şerbetini içmiş oldu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum ailesine sabırlar diliyorum. Her şahadet her kese nasip olmaz''dedi.

Ceylanpınar ilçe Kaymakamı Ahmet Karatepe,''O gece tarihi insanlık tarihi kadar eski ve köklü olan şanlı tarihinin her aşamasında kahramanlığın ve tüm insanı değerlerin bayraktarlığını yapmış olan necip milletimiz bir kez daha tarih yazdı. Bizim tarihimiz şanla şerefle doludur tarihimizin hiç bir aşamasında en ufak bir leke dahi bulunmamaktadır. Bizim fetih ve gaza anlayışımız bile yabancı devletlerden çok farklıdır. istilah anlayışı içermez fetih ve gaza anlayışı adaleti içerir. Tarihte 15 temmuza dönün bir bakın size ilginç bir bilgi vereyim. 1. haçlı seferinde kudusun işgalidir 15 temmuz o hainler tarih seçerken boşuna tarih seçmezler tarihleri bile bellidir bunların''dedi.

15 temmuz şehitlerini anma programı ilçe müftüsü Üsame Anlağan'ın katılımcılarla birlikte ettiği dua ile son buldu. Düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma programına Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Ceylanpınar ilçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, İlçe Müftüsü Üsame Anlağan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Haydar Ersoy, Ceylanpınar Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Müdürü Hidayet Dik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195