Title of a News Article

En sorunlu Başkanları dinledi...

.

En sorunlu Başkanları dinledi...
banner206
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden gelen Sulama Birliklerini kabul etti. Şanlıurfa'da en sorunlu birlik olarak bilinen sulama birlik başkanlarıyla görüşen Bakan Faruk Çelik ve Milletvekilleri kesin sonuca varmak için bir kez daha topladılar.
Görüşmede bölgedeki elektrik dağıtım şirketine olan borçlarından dolayı, Sulama Birliklerinin elektriklerinin kesildiğini ve bu nedenle sulama yapamadıklarını anlatan çiftçiler bu konunun çözülmesi konusunda Bakan Çelik’ten yardım istediler. 
Bakan Çelik, görüşme esnasında, suyu kesilen 4 sulama birliğinin elektriklerinin verilmesi için ilgili yerlerle telefon görüşmesi yaptı. Sonuç olarak sulama birliğine üye çiftçilerin 2015 elektrik borçlarının, 2016 yılı tarımsal desteklemelerinden kesilmesi konusunda taahhüt vermeleri ve elektrik dağıtım şirketinin de söz konusu Sulama Birliklerinin elektriğini açması konusunda mutabakat sağlandı. 
Bakan Çelik, tarımsal üretim faaliyetlerinin zarar görmemesi için şimdilik bu şekilde geçici çözüm sağladıklarını ancak bunu DSİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla kökten çözeceklerini söyledi. 
Bakan Çelik'e Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, M.Ali Cevheri, Kemallettin Yılmaztekin ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan eşlik ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195