Title of a News Article

Engellilerin gönlünü aldı...

Engellilerin gönlünü aldı...
banner206

‘Engellilerle istişare ederek sorunları çözeceğiz’
Essum Aslan, Engellilerin fırsat verildiğinde diğer vatandaşlara yardım edecek kadar üretken ve çalışkan olduklarını gördük.
Saadet Partisi (SP) Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Aslan, seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdamı Derneğini (SUOFİD) ziyaret etti. Dernek Başkanı Habib Polat ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Essum Aslan, Karaköprü’de engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar hakkında bilgi alarak, bu sorunların çözümü noktasında istişarede bulundu.
Modern Karaköprü’de engelli rampası yok
Şanlıurfa ve Karaköprü’de engelli vatandaşların karşılaştığı sorunlar hakkında Essum Aslan’a bilgi veren Dernek Başkanı Habib Polat, “Karaköprü Şanlıurfa’nı gelişen ve modern yüzdür diyor. Ancak bu gün hala engelliler olarak Karaköprü’de rahat bir şekilde gezemiyoruz. Kaldırımların rampası bile yok. Düşünün gelişen modern bir Karaköprü ve engelli rampası yok. Gerisini siz düşünün.” dedi.


Her şeyin hesabını yaptık
Türkiye’de hatırı sayılır bir engelli nüfusu olduğunu ve engellilerin diğer vatandaşlar gibi hayata katılmaları önünde ciddi engeller olduğunu belirten Essum Aslan, “Biz Karaköprü Belediyesinin yönetimine talip olduğumuzda her şeyin hesabını yaptık. Bugün Karaköprü’yü sadece yüksek binalardan ibaret görenler mevcut sorunların oluşmasına neden oldu” diye konuştu.
Engelliler diğer vatandaşlara yardım ediyor
“Engelli kardeşlerimiz bugün Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdamı Derneğinde katıldıkları kurslarda diğer vatandaşlarımızdan hiçbir farkı olmadığını ortaya koyuyor” diyen Aslan, “Onlara imkan verildiğinde kimsenin yardımına ihtiyaçları olmadığını ve aksine üreterek ihtiyaç sahibi insanlara sahip çıktıklarını ispatladılar. Bizler Karaköprü’de engelli kardeşlerimizin yaşadığı bütün sıkıntıları kendileriyle istişare ederek çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195