Title of a News Article

Erdoğan; Sandığın rengi Urfa'da belli olmuştur

Erdoğan; Sandığın rengi Urfa'da belli olmuştur
banner206

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Meydanı’nda düzenlediği mitingte 150 Bin kişiye hitap etti. Kalabalıktan memnun kaldığı gözlenen Erdoğan, “Sandığın rengi Urfa’da belli olmuştur” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 13.45'te Şanlıurfa'ya geldi.

Erdoğan'ı GAP Havaalanı'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer yetkililer karşıladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Meydanı’nda düzenlenen mitinge eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldi. Erdoğan’ın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ev Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Mehmet Akyürek, Seydi Eyyüpoğlu, Abdulkerim Gök, M. Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar, Emin Önen, Halil Özcan, Zeynep Armağan Uslu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve on binlerce kişi katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada CHP, MHP, BDP ve Fethullah Gülen’e yüklenerek, “Biz Allah’tan başka kimsenin karşısında eğilmeyiz” dedi.

 

“Şanlıurfa tarih yazdı”

Şanlıurfa’nın bugün yine bir tarih yazdığını belirten Erdoğan, “Şanlıurfa bugün Başbakanına, hükümetine bir kez daha sahip çıkıyor. Sandığın rengi Şanlıurfa’da belli olmuştur” dedi.

Şuana kadar Şanlıurfa’ya yapılan yatırımların toplam değerinin 18 Kat Trilyon olduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

“Cumhuriyet tarihindeki yapılan yatırımları toplayın bunu bulmaz. Terör sorununu da çözüyoruz. Bu sorunu demokrasi ile çözeceğiz dedik. Bu sorunu ekonomik kalkınma ile çözeceğiz, hizmetler, yatırımla çözeceğiz dedik. Bu sorunu çözmeyelim diye bize çok saldırılar yaptılar. Partimizi kapatmaya kalktılar ama başaramadılar biz yolumuza dimdik devam ettik. Kimlerle sizlerle, milletimizle, milletimiz bize yürüyün dedi yürüyoruz. Bu yola elimizi, kolumuzu hatta bütün bedenimizi koyduk. Bu sorunu çözmek için, kanı durdurmak için, annelerimizin gözyaşını durdurmak için çalıştık.”

17 Aralık yolsuzluk operasyonuna da değinen Erdoğan, Fethulllah Gülen’i kastederek “Pensilvanya’ya sesleniyorum senin gücün Türk milletine yetmez” diye kaydetti.  

“Kefenimizi giyerek yola çıktık” diyen Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

“Bu yolda çok şehitler oldu. Ne olmuş yani bizde şehit olsak. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldiğimizi çok söyledik. Aynen bu kararlılıkla yola devam edeceğiz. Şanlıurfa’yı kim Büyükşehir yaptı? Biz yaptık. Bu üç parti (CHP, MHP, BDP) Urfa’nın Büyükşehir yapılmasına karşı çıktı.”

 

“En önemli sorun terördü”

İktidara geldiklerinde en önemli sorunun terör olduğunu belirten Erdoğan, "Burada Şanlıurfa'da bir şey söylemek isterim. En önemli sorun terördü. Şehitler verdik. Ocaklar söndü yürekler yandı. Bunun yanında maddi olarak da çok ağır bedeller ödedik. Güneydoğu şehirlerimiz hizmetlerden uzak kaldı. Biz geldik. Geldikten sonra şu ana kadar Şanlıurfa'ya yatırımların toplam bedeli 18 katrilyon. Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımları toplayın bunu bulmaz. Terör sorununu hukuk içresinde hamdolsun çözüyoruz. Bu sorunu demokrasiyle çözeceğiz dedik. Bu sorunu ekonomik kalkınmayla çözeceğiz, hizmetle, yatırımla çözeceğiz dedik. Sadece güvenlik tedbirleriyle çözülmez dedik. İnsani hakları vererek çözeceğiz dedik. Kardeşlikle çözeceğiz dedik. Çok engeller çıkarttılar. Çok saldırılarda bulundular. Partimizi kapatmaya kalktılar ama başaramadılar. Yolumuza dimdik devam ettik. Sizlerle. Milletimizle. Millet bize yürü dedi biz yürüdük. Yola çıkarken bir şey söylemiştik, uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece demiştik ve gideceğiz. Durmak yok. Elimizi kolumuzu bütün bedenimizi hatta canımızı ortaya koyduk. Bu ülkedeki kardeşliği en güçlü şekilde tesis edeceğiz dedik. Önce Osla sürecini sabote ettiler. MİT müştaşarımızı tutuklamak istediler. Paris'te bir takım süikastler yaptılar süreci bozmak istediler. En son 17 Aralık darbe girişimiyle 25 Aralık darbe girişimiyle çözüm sürecine saldırdılar. Barzani, İbrahim Tatlıses, Şivan Perver Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır'da muteşem bir tablo oluştu. Tüm Türkiye bundan duygulandı. Sevinç gözyaşları döktüler. Barış umudu çözüm umudu çoğaldı. Bir dershane meselesi çıkardılar. Bu muhteşem buluşmayı gölgelemek istediler. 17 Aralık darbe girişimini başlatılar. Çözüm sürecini baltalamak istediler. Pensilvanya'daki bir -zat onun buradaki maşaları, yandaşları gençlerin ölmeyecek olmasından rahatsız oldular. Kardeşlikten rahatsız oldular. Şanlıurfay'la Trabzon'un, Van'la İzmir'in, Diyarbakır'la İstanbul'un kucaklaşmasından rahatsız oldular. Birlikte Türkiye olmasından rahatsız oldular" şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sene 1960. Mart ayı Said Nursi Isparta'da hasta yatağında diyor ki beni Urfa'ya götürün. Talebeleri aldılar buraya Şanlıurfa'ya getirdiler. Polisler geri götürmek istediler. Şanlıurfa Demokrat Parti İl Başkanı önlerine geçti. Hiç bir yere götüremezsiniz dedi. O gün bir kez daha tarih yazdı Şanlıurfa, Said Nursi'ye sahip çıktı. Teslim etmedi. 23 Mart'ta Hakk'a yürüdü. Büyük bir cenaze merasimi düzenlendi. 27 Mayıs müdahalesi oldu. Said Nursi'ye huzur vermeyen özgürlüğünü elinden alan zihniyet, CHP zihniyeti maalesef öldüğünde de onu rahat bırakmadı. Dirisine zulmedenler ölüsüne bile tahammül edemedi. Bu CHP zihniyeti ile onun izinde olduğunu iddia eden Pensilvanya el ele kol kola dolaşıyor. Darbe tuzaklarını beraber kuruyorlar. Said Nursi'ye en ağır zulümleri yapan ölüsüne bile Şanlıurfa'dan götüren CHP zihniyeti ele Pensilvanya'daki zat birlikte hareket ediyorlar."

Erdoğan, konuşmasının ardından mitingi sonlandırarak, Suruç Tünelinin açılışını yapmak üzere Suruç ilçesine hareket etti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195