Title of a News Article

Erdoğan Urfa sınırını işaret etti...

Erdoğan Urfa sınırını işaret etti...
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna olası operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Cerablus'a Afrin'e El Bab'a girdik. Rusya ve ABD ile paylaştık. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Rusya ve ABD ile paylaştık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bugün başka bir gün. Bugün bir tarih yazıyoruz. Bugün İstanbul'u İzmir'e farklı bir şekilde bağlıyoruz.

Türkiye'nin ilk yap-işlet-devret yol projesini başlattığımızda olmayacağını söyleyenler, dalgasını geçenler oldu. Bu projenin Osmangazi Köprüsü dünyada sayılı köprülerinden biri. Bugün de kalan 192 km'lik bölümün açılışını yapıyoruz.

Toplamda 426 km'lik İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun tamımını hizmete sunmuş bulunuyor. Nereden nereye... Bu viyadükler öyle kolay yapılmadı. İstanbul ile İzmir arasındaki seyahati güvenli, konforlu hale getirmenin yanında yolu da 100 km kısaltıyoruz.Bu yol sayesinde turizm hızlanacak. Maliyeti 11 milyar dolar olan bu projenin ülkemize katkısı 3.5 milyar dolar. 

Biz Ferhat olduk. Dağları deldik Şirin'e ulaştık. Şimdi 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de içinde yer aldığı otobanla bu yolu birleştireceğiz. Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otobanını da İstanbul-İzmir otoyolu ile birleştireceğiz

Bu otoyol Türkiye için her bakımdan kazançlı bir proje. İstanbul ile İzmir arasındaki mesafeyi 3.5 saate düşüren bu proje hayırlı olsun.

Bu otoyolu inşa eden ve 22 yıl 4 ay süreyle işletecek girişim grubunun devlete ödeyeceği tutar 6,3 milyar TL. İş bilenin kılıç kuşananın. 

Bugün muhteşem bir katılım var. Coşkunuzu biliyorum. Helikopterle buraya inerken buradaki coşkuyu gördüm. 

Yol, su medeniyettir. Yolunuz, suyunuz yoksa siz gayri medenisiniz. Ama nerede CHP varsa orada susuzluk, çöp var.

79 senede yapılan 6 bin 100 km'lik yolu 18 senede 26 binj 764 km'ye ulaştırdık.

BAYRAM UYARISI

Acele giden Allah korusun ecele gider. Gece yolculuğunda dikkat edin. Sizi bekleyen büyüklerinize yavrularınıza kötü haber ulaştırmayın. Yolların kuralı vardır. Bu kurala uyalım. Bayramlar acıya dönmesin. Emniyet kemeriniz ses getirsin ki huzur ve güvenle yolculuk yapabileseniz.

Hem yolculuk süreleri kısaldı hem de yolculuk konforu arttı. Kazalarda yaralanma, ölüm oranları azaldı.

Hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul arasını 2 saat 15 dakikaya düşürecek hattı hizmete sunacağız. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195