Title of a News Article

Eyyüpoğlu, açık açık tehdit etti

özel haber(video)

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, bir süre önce Türkiye’nin birçok yerini Kobani bahanesiyle savaş alanına çeviren protestolar için çok ağır konuştu.  Eyyüpoğlu, “Bundan sonra yanlış yapanı, iş yerimizi, arabamızı yandırana karşılık vereceğiz, gözlerini çıkaracağız” diyerek eylemcilere tehditte bulundu. 

UĞUR BUDAK
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, bugün gerçekleşen AK Parti Ceylanpınar 5. Olağan Kongresinde söz hakkı aldı. Ceylanpınar İlçesine verdikleri sözlerini unutmadıklarını ve verilen sözlerin arkasında olduklarını vurgulayan Eyyüpoğlu, “Tüm milletvekili arkadaşlarımızla, il başkanımızla büyükşehir belediye başkanımızla birlikte el ele, kafa kafaya verip ve Ceylanpınar’ın sorunlarını tek tek çözmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Hedefimiz Yeni Ceylanpınar, hedefimiz Temiz Ceylanpınar, büyük Ceylanpınar olması için gayret sarf ediyoruz. Göçer meselesi bitmiş durumda, tapu sorunu da inşallah en kısa sürede biter” dedi.

Suriye’nin Kobani kentinde yaşanan çatışmalara da değinen Eyyüpoğlu, konuşmasında şunları kaydetti;

“Kobani olayları başladığında Urfa’da muhtarların toplantısı vardı. O muhtarların toplantısında Büyükşehri Belediye Başkanımız vardı, il başkanımız vardı. Bir haber aldık: Hudutta çok insan yığılmış, bizde bunun üzerine hemen sınıra gittik. Kobani’den kaçan yaşlı, çocuk, kadın Binlerce kişi sınırda  birikmişti. Asker müdahale ediyordu, geçemezsiniz diye. Askere gerekli izinleri vererek, teller kaldırıldı ve hemen o anda 5-6 Bin insan Türkiye’ye geçmiş oldu. Başbakanımızın talimatıyla Numan Kurtulmuş ve Mehdi Eker Şanlıurfa’ya geldi. Suruç’ta kapıya gittik gelen insanları ziyaret ettik, kapıya giderken bakanımızın konvoyunu taşladılar. Taşlayanlar kim? BDP’liler. Bakanlarımız taşlanırlarsa bunlar artık Kürtlerin dostuyuz diyebilirler mi? Kürtlerin dostu, Kürtlere yardım etmektir. Dönüp dolaşıp Kürt’ün arabasını yakıyorlar, dönüp dolaşıp Kürt’ün işyerini yakıyorlar, bu nasıl Kürtlüktür?”

Eyyüpoğlu, Kobani protestoları esnasında Ceylanpınar İlçesinden ve Devteşti ile Sigorta Mahallelerinden “Harekete geçiyoruz, karşılık vereceğiz” şeklinde çok sayıda telefon aldığını da vurgulayarak, “Ancak bunu kabul etmedim. Fakat bu iş korkuyla olmaz, bundan sonra yanlış yapanı, iş yerimizi, arabamızı yandırana karşılık vereceğiz, gözlerini çıkaracağız” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195