Title of a News Article

Fakıbaba memleketi Urfa'da sert konuştu

Fakıbaba memleketi Urfa'da sert konuştu
banner206
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Şanlıurfa'da, bazı medya organlarının sözlerini çarpışmasıyla ilgili sert konuştu. 

Benim ne konuştuğumu esnafim biliyor Diyen Tarım Bakanı Fakıbaba, Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği Sertifikalı Tohumluk istişare toplantısında Urfalı hemşerileriyle bir araya geldi. 

Burada üretici çiftçilere sertifikalarını veren Bakan Fakıbaba, önemli açıklamalarda bulundu. Dün Van'da esnaf ziyareti yapan ve bazı medya ajansları tarafından sözlerinin çarpıtıldığını ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, bugün Memleketi Şanlıurfa'da net konuştu.

Tarım Bakanı Fakıbaba'nın o önemli konuşması; 


Çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Çok zor bir bakanlık diyorlar, esasında bana göre zor değil zevkli bir bakanlık ve çok zevk alarak bu işi yapıyorum. Çok az uyumamış rağmen, çok zevkli isler yapıyoruz. Benim size söylemek istediğim şey şu, emekçinin hep yanındayız. Kızım yaşında bir emekçi geldi şu nasırlı ellerime bakin dedi, ben o nasırlı elleri öptüm. Kadim cağız da utandı lakin o eller öpülür. Bu mücadele verilirken söylediğimiz sözleri cımbızlayıp böyle Tarım Gıda hayvancılık bakanlığı önemli bir bakanlık. Acaba bu adamı biz nasıl rahatsız ederiz, nasıl konuşturmayız falan filan ve bu sayı gittikçe artacak ben bu politikayı biliyorum. Ama bu kardeşiniz dimdik böyle hep üreticinin yanında olacak. Hep samimi dürüst sanayicinin yanında olacak. Hep tüketicinin yanında olacak. Arada böyle rahatsızlığı olanlar cımbızlayıp çıkaracaklar ama ben bildiğim davadan dönmeyeceğimi Urfalı hemşerilerim iyi bilir. Et üretici besici arkadaş dedi ki çok mağduruz. Dedim ki merak etmeyin, Allah'ın izniyle bir haftaya kadar göreceksiniz bu mağduriyetin nasıl giderileceğini. Benim gariban halkımda nasıl ucuz et yiyeceğini tüm Türkiye'ye göstereceğim. Bununla spekülasyon yapıyorlar, karşılıklı bir durum var. Buna emin olun ki biz hep doğrunun yanındayız, haktan adaletten yanayız. Cumhurbaşkanımızın bize talimatı şudur, haktan adaletten yana olacaksınız ve halkımız gercekten ucuz et yiyecekler buda en doğal hakkıdır. Bundan rahatsız olan çevreler bırakın rahatsız olsunlar. Ben ne konuştuğumun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Besici, üreten, ve namuslu dürüst kardeşim benim ne demek istediğimi çok iyi anlıyor. Allah'ın izniyle bu bakanlığın hakkını vereceğiz. Her Urfaya geldiğimde bir başka bakanımız benimle birlikte olacak. Urfanın problemlerini masaya yatırıp nakış gibi işleyeceğiz. Sorunları elimizden geldiği kadar çözmeye çalışacağız."

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142