Title of a News Article

Flaş! Yemin töreninde neler yaşandı...

VİDEO

 Şanlıurfa Milletvekilleri yeminlerini gerçekleştirdiler.

TBMM Genel Kurulu 26. Dönem ilk birleşimi yemin töreniyle başladı. 1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından Şanlıurfa’dan Milletvekili seçilen 12 isim TBMM’de yapılan yemin törenine katılarak yeminlerini gerçekleştirdiler.

TBMM’de 25. Dönemde olduğu gibi en yaşlı milletvekili olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Açılış konuşmalarının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra milletvekilleri and içmeye başladı. Şanlıurfa Milletvekilleri saat 23.15’te and içmeye başladılar. Şanlıurfa Milletvekilleri soy isim sıralamasına göre yemin törenine katıldılar. Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar  daha önce olduğu gibi yemin metnine bağlı kalmadan yemini ezbere okurken, yine Ak Partili Av. İbrahim Halil Yıldız’ın anons edildiği sırada izleyici bölümünde zılgıt çalındığı duyuldu.  AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız, Kemalettin Yılmaztekin ilkkez yemin içen isimler olurken,  Faruk Çelik 5. Kez TBMM’de yemin içmiş oldu.  Yemin töreninde dikkat çeken isimlerden birisi olan ise HDP Şanlıurfa Milletvekili olan ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan’a gözler çevirmişti. Öcalan and içme törenini diğer HDP’li Milletvekillerinden farklı olarak sade bir şekilde tamamlandı.

Öte yandan Milletvekilleri yemin töreninde “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakattan ayrılmayacağıma büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" dediler. Milletvekilleri yemin ederken, aileleri de localarda kendilerine ayrılan yerlerden onları izlediler.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195