Title of a News Article

Gelecek Partisi, hangi ittifakta yer alacağını açıkladı

Gelecek Partisi, hangi ittifakta yer alacağını açıkladı
banner206

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Kani Torun, partisinin hangi ittifakta yer alacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Torun, Gelecek Partisi’nin muhtemel bir seçimde muhafazakâr sağ partilerin bir arada olduğu ittifakı tercih edeceğini söyledi. Ancak Gelecek Partisi’nde konu hakkında iki görüş olduğu öğrenildi.

Erken seçim tartışmaları Türkiye’nin gündemine otururken, Gelecek Partisi’nden çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Kani Torun, katıldığı televizyon programında partisinin ittifaklar noktasında alacağı pozisyonu açıkladı. Torun, partisinin sağ bloku tercih edeceğini belirterek, “Hemen seçim olmadığı sürece bizim destek veya ithal vekile ihtiyacımız yok. Muhtemel bir seçimde tercihimizi muhafazakâr sağ partilerin olduğu bir ittifaktan yana kullanacağız” dedi.

Torun’un açıklamaları, Gelecek Partisi kulislerini de hareketlendirdi. Parti kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, partinin üst kademe organında seçimlerle ilgili iki ayrı görüşün ortaya çıktığı öğrenildi.

Parti içerisindeki bir kanadın seçime ittifak ile girilmesinden yana olduğu belirtilirken, başka bir kanadın ise ittifaksız olarak seçime girmeyi savunduğu aktarıldı.

İttifakı savunan grubun, partinin ittifak ile gireceği seçimden daha güçlü çıkacağını söylediği kaydedilirken seçime tek başına girilmesini savunan grubun ise Gelecek Partisi’nin barajı geçebilecek gücü olduğunu öne sürdüğü ifade edildi. İttifaka karşı olan grubun partinin oy oranının seçim dönemine kadar yüzde 10’lara çıkacağını savundukları da öğrenildi.

Diğer yandan Gelecek Partisi yönetiminin, Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile seçim ittifakı kurulması için nabız yoklayacağı belirtildi. Partinin genel başkan yardımcılarından belirlenecek bir heyetin önümüzdeki süreçte DEVA Partisi ve SP ile ittifak temasında bulunacağı kaydedildi.

Kaynak Yeniçağ: 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195