Title of a News Article

Gök'ten istekte bulundular!


Şanlıurfa Bakallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, MAŞUK’ta TOKİ tarafından üyelerine yönelik yapılan konut fiyatlarının düşmesi için AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök’ün girişimlerde bulunmasını istedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Şanlıurfa Bakallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun’u ziyaret etti. Ziyarete Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın, Şanlıurfa Sebze ve Komisyoncuları (ŞASEMKOM) Demeği Başkanı Faruk Akbaş, Türkiye Emekliler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Karagöz ve Bakallar ve Bayiler Odası üyeleri katıldı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Milletvekili Abdulkerim Gök’ten TOKİ fiyatlarının düşmesi için yardımcı olmasını istediler.

Milletvekili Abdulkerim Gök, yaptığı açıklamada, Maşuk bölgesinde birçok birimlere ait TOKİ konutları yapıldığını belirterek, “TOKİ fiyatlarında indirim yapılması ve taksit sayılarının uzatılması istenmişti. Bununla ilgili uzun süredir Ankara’da çalışmalarımı sürdürüyorum. TOKİ Başkanımızla görüştüm, müjdeyi aldım. Yaklaşık yüzde 5’e yakın bir indirim ve aynı zamanda 24 ay süre uzatımına gidildi. Helal hoş olsun” dedi.

Türkiye’nin birçok yerinde gelir düzeyi imkansızlıklar içerisinde olan vatandaşlara bir lira para almadan ev yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini vurgulayan Gök, “Düsturumuz şuydu: Hiç kimse evsiz, hiç kimse yurttuz kalmasın dedik” diye kaydetti.

Türkiye Emekliler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Karagöz, yaptığı açıklamada, Bizim temsil ettiğimiz kitle, dar gelirli kitledir. Ya eşinden yada kocasından maaş alan insanlar. TOKİ konutlarında yüzde 10 daha indirim yapılırsa, Bakanımıza, milletvekillerimize canı gönülden teşekkür ederiz. Ayrıca anahtar tesliminden sonra taksitlerin başlamasını istiyoruz” dedi.

TOKİ fiyatları ile ilgili olsun, ödeme şartları ile ilgili olsun bir takım sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntılarımızı Sayın Bakanımız başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Valimiz İzzettin Küçük takip ettiler ve altın vuruş dediğimiz bir şekilde de Milletvekilimiz Sayın Abdulkerim Gök aracılığıyla son olarak fiyat indirimi gündeme getirildi. Taşeron işçiler olarak, asgari ücretle çalışan insanlar olarak bir konuta sahip olmak hayalken, bu hayali gerçekleştirmiş bulunmaktayız” diye ifade etti.

 

“Fiyat indirimi için görüşmelerimiz devam ediyor”

Şanlıurfa Bakallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ise, odalarına yaptığı ziyaretten dolayı Milletvekili Gök’e teşekkür ederek, “Üyelerimizin her türlü sorunana göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı bir kez daha kendisine teşekür ediyorum. TOKİ olayından dolayı kendisini sürekli rahatsız ettik. Her seferinde de bizimle ilgilendi. En sonunda da TOKİ tarafından indirim yapıldı, vadesi de uzatıldı. Bir kez daha kendisine hem şahsım adına hem de üyelerim adına teşekkür ediyorum. Bunun yanında emeği geçen başta Sayın Valimiz İzzettin Küçük ve Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e de çok teşekkür ediyorum. Üyleerimiz yapılan bu indirimi uygun bulmuyor, fiyat indiriminin yeniden yapılması için görüşmelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195