Title of a News Article

Gülpınar TBMM'de net konuştu

.

Gülpınar TBMM'de net konuştu
banner206
AB Komisyon Başkanı Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Kasım Gülpınar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de Ak Parti hükümeti adına söz alarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik yapmış olduğu Zeytin Dalı harekâtıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Genel kurulunda Partisi adına söz alan Milletvekili Gülpınar, Afrin operasyonuna destek  vererek şöyle konuştu.“Aslında bence mesele öyle bir noktaya geldi ki gerçekten meselenin tam anlamıyla açıklığa kavuşturulabilmesi için bazı soruların sorulması ve bunların mutlak surette cevaplandırılması lazım. Bakın, bir Kürk olarak, aslında hiç fark etmez, bir Türk olarak, bir Zaza olarak, bir Arap olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünü savunmanın, Türkiye’ye yönelmesi muhtemel terör örgütlerinden gelebilecek tehlikeleri bertaraf etmek için meşru müdafaa hakkını savunmanın ve bunu kullanmayı savunmanın neresi zararlı? Gerçekten bu sorunun bence sorulması lazım, Biz hep birlikte bu vatana, bu ülkeye sahip çıkmak istememizden daha doğal ne olabilir? Yanlış diye bugün biraz önce iddia edilen birçok şey aslında bence hiçbir sağlam temele oturmuyor.” 
Bir çok ülkenin sömürge politikalarını sürdürdüğünü ifade eden Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar 
Sözlerine şöyle devam etti. “Biraz önce değerli Ahmet Yıldırım Bey Ora Doğu konusundan girdi, Orta Doğu’dan bahsetti, aslında beni biraz da ümide sevk etti, ümitvar oldum. Dekim ki: “Herhalde meseleye bu sefer büyük pencereden bakacaklar.” Ama olayı yine sadece Afrin boyutuna sıkıştırınca yine ümitlerim kırıldı. Ahmet Bey, kusura bakmayın, bunu söylemek zorundayım.

Bakın, en az yüz yıldır bu bölgede, Orta Doğu’da her türlü menfaat için, petrol için, gaz için tıpkı Afrika’yı, tıpkı Asya’yı, tıpkı orta Amerika’yı ve Güney Amerika’yı sömürdükleri gibi Orda Doğu’yu da sömürmeye gelen emperyal güçlere tepki göstermek, onları eleştirmek bir tarafa, benim vatandaşlarıma, benim kardeşlerime, benim gençlerime silah verip bana karşı kışkırtan, kardeşi kardeşe vurdurtan bu zihniyeti adeta savunur hale gelmek de bence izah edilmesi gereken bir durum.

Özellikle son yıllarda Arap baharı sürecinden itibaren yaşanan gelişmelere karşı kayıtsız, duyarsız kalmak, burnumuzun dibine kadar gelen tehlikenin farkına varmamak nasıl bir siyaset anlayışıdır? Bugün Orta Doğu’da, Kuzey Afrika’da hatta körfezde, Katar’da yaşanan gelişmeleri Türkiye’den bağımsız değerlendirmek, Türkiye’nin hedef alınmadığını, Türkiye’yle alakasının olmadığını düşünmek bence büyük bir basiretsizliktir. Katar’ın başına gelecekleri ve bunun tek sebebinin Türkiye olduğunu eğer ben kendi kulaklarımla bir Batlıdan olaydan iki ay önce duymasaydım inanın buna komplo teorisi derdim.

Bizler hem Avrupalıyız hem Orta Doğuluyuz. Bizler Müslüman kimliğimizle Avrupa Birliğinin içinde yer alma gayreti içindeyiz. Ne biz gizliyoruz bunu, ne de Avrupa Birliği bundan bihaber. Avrupa Birliğine üye olmak isteyen, müzakere yürüten tek Müslüman ülkeyiz. Onun için Orda Doğu’da yaşanan hiçbir gelişmeye kayıtsız kalamayız. Bu, aynı zamanda Avrupa içinde elzemdir. Avrupa maalesef çoğu zaman bu gerçeği göz ardı edip her fırsatta Türkiye’yi ve özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmeyi tercih ediyor ve en kötüsü de bu tutarsız argümanlar yurt içinde bazı siyasi unsurlar tarafından da destek görüyor. Umarım onlar da bir an evvel bu gerçekleri görürler ve bu yanlışlarından dönerler.” Diye belirtti.

Milletvekili Gülpınar, “Bizler siyaseten nasıl Avrupa başkentlerine, siyasi merkezlerine, Londra’ya, Berlin’e, Paris’e ehemmiyet veriyorsak aynı zamanda Orta Doğu’ya da çok fazla ehemmiyet vermek zorundayız. Çünkü Orta Doğu denince başkaları gibi bizim aklımıza ne petrol ne gaz ne de maddiyat gelir, Orta Doğu denince önce Mekke-i Mükerreme, sonra Mediye-i Münevvere, ondan sonra da Kudüs-ü Şerif gelir bizler için. Bunlarla Avrupa arasında, bunlarda Vatikan arasında köprü olacak yeryüzündeki tek ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti şer güçlerinin üzerinde kalem oynatacağı, senaryo yazacağı ülke değildir, olamaz ve olamayacaktır da Allah’ın izniyle.

Burada mesele bir Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hep değerli dostlarımız tarafından maalesef Kürtlere karşı sanki bir olguymuş gibi, bir harekatmış gibi algılanıyor ve bu şekilde empoze edilmeye çalışılıyor. Yine, Ahmet Bey güzel bir şey söyledi aslında, ÖSO’nun kokteyl örgüt olduğunu söyledi. Ama Allah aşkına, şu anda burnumuzun dibinde olan bu terör örgütlerinin hangisi kokteyl örgüt değil ki? Bir Allah’ın belası DAEŞ bakın, hepimiz aynı yanlışa düşüyoruz; “Cihadist”, “cihatçı” kavramlarının ne olduğunu tam bilmeden tam kavramadan, cihadın ne olduğunu, Kuran’da, İslam’da, Müslümanlıkta cihattan neyin kastedildiğini tam bilmeden, bu “cihadist” kavramı üzerinden yanlış bir algı operasyonuna, Batılının yaptığı, yapmak istediği bu hizmete maalesef biz de yardımcı oluyoruz.

Şimdi, DAEŞ’in durumu dünyanın birçok yerinden, ta Avustralya’dan buraya gelip işte o “kokteyl örgüt” dediğiniz DAEŞ burada İslamiyet’i karalamaktan, İslam inancını ve Müslümanları zora sokmaktan başka hiçbir işe yaramıyor ve bunları kullananlar için, onların babaları için, ağababaları için son derece fizibil bir örgüt. Bu işin DAEŞ boyutu, amaçları belli. Batılı ülkelere sorduğumuzda, işte neden peki YPG boyutu var bir de, o da aynı şekilde kokteyl örgüt YPG’nin yapısına da baktığımızda dünyanın birçok ülkesinden, Avrupa’dan gelen, burada savaşan insanlar var. Avrupalının, İngiliz’in, Amerikalının, Alman’ın burada ne işi var? Bunu da sorgulamak lazım tabii.

Şimdi, bu işi Batılı ülkelere sorduğumuzda “Bunlar laiklik savaşçısı” neden destekliyorsunuz, neden bu işten tarafsınız?” dediğimizde “Bunlar laiklik savaşçısı” Allah aşkına, bu işin Kürtlükle ne alakası var? Şimdi, Batı’nın kılıfı hazır, dediğim gibi. Bu lanet DAEŞ örgütü Müslümanlardan başka hiçbir şeye zarar vermiyor ki, biz hangi laiklikten bahsediyoruz? Şimdi, Fransızların meşhur bir tabiri var “passe-partout” diye, zamanında bir mizah dergisi de aynı zamanda. Adeta bir kara mizahtan bahsediyoruz, yani “passe-partout” demek, her yerden geçen, yani bizim tabirimizle, Türkçe tabiriyle, maymuncuk. Şuanda DAEŞ gibi, maymuncuk gibi her işe yaratan bir örgüt ama yeri geliyor efendileri “Ona bir kenarda dur” diyor ve maalesef o da onu harfiyen yerine getiriyor. Bunu da çok yakın zamanda gördük, birbirlerine dokunmayan örgütler, birbirlerine “Buyur geç” diyen örgütleri de çok yakın bir zamanda gördük.” Diye söyledi.

Türk, Kürt, Zaza, Arap hepsinin kardeş olduğunun altını çizen milletvekili Gülpınar, “Şimdi, özellikle son dönem Kürtçülük hareketi, Kürk hareketi üzerinden bir vurgu yapmak istiyorum, bir saptama yapmak istiyorum. Biliyorsunuz, son dönem yaşanan Kürk hareketi tamamen sol bir zemin üzerine neşvünema bulmuş, sol bir ideoloji üzerine kendine bir zemin bulmuş ve ilk çıkış aşamasında, biliyorsunuz hepimizin de aslında destek vereceği, takdir edeceği bir konu “Emperyal güçlere karşı bir hareket izleyebilir miyiz?” adı altında çıkmış bir hareketten bahsediyoruz. Ama maalesef sn son Kobani sürecinde, işte hep birlikte yaşadığımız, geldiğimiz nokta “”(x) Obama sürecine kadar gelmiş bir hareketten de aynı zamanda bahsediyoruz. Maalesef, işte emperyalizmin en büyük tehlikesi bugün karşımızda., benim burada dikkat çekmek istediğim en önemli husus, bu emperyalizm meselesi üzerinde özellikle durmamız lazım. Bunun, Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı Zaza’sı değil hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu kapımızın dibindeki bu malum emperyalizm tehlikesi üzerinde çok ciddi bir şekilde durmamız gerekiyor diyorum ben. Şimdi, tabi ki ülke bütünlüğüne ve güvenliğine tehdit görüldüğü anda böyle bir harekat yapılması son derece doğal. Bu emperyal güçlerin böl, parçala, yönet anlayışına karşı verilmiş bir cevaptır aynı zamanda. Yüzyıllardır birbirleriyle savaşan devletlerin, bakın, bugün Avrupa Birliği altında birleşip “birlik” adı altında dünyada söz sahibi olduğu bir dönemde Müslüman coğrafyasını alabildiğince bölme hayreti içinde olup yeni yeni haritaları piyasaya sürenlere karşı şanlı ve şerefli bir dik duruştur bu. Bu da Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Allah’a çok şükür nasip olmuştur. Emperyal güçlerin amaçlarına hizmet etmek acıların atmasından başka hiçbir şeye fayda getirmez.

Tabii, bu ÖSO’nun terör örgütü olması meselesi. Aslında Cumhuriyet Halk Partisini de ben burada bir açıdan kutlamak istiyorum yani terör örgütünden bir günde bugün işte, Türkiye’nin tek milli ordusu Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusudur. Terör örgütü değil de “ÖSO’ya ne gerek, ihtiyaç var?” o noktaya gelmiş olmasını da ben tebrik ediyorum, takdir ediyorum ama tabii, burada bir hususa daha değinmek istiyorum: Ben, yeri gelmişken Hürriyet köşe yazarı değerli Ahmet Hakan’dan da bahsetmek istiyorum. Kendisini yakından takip ediyorum; bakıyorum, zaman zaman CHP’ye bazı taktikler veriyor ama herhalde yakında kendisi de bu taktik vermekten vazgeçecek çünkü eminim ki o da yakında ümidi kesecek.

Şimdi, düşünün, bir halk, milyonlarca insan bir zalimin elinden kaçıyor ve sığınacak bir yer arıyor, soluğu ta Avrupa’nın en son noktasında, itiliyor kakılıyor, boğuluyor, ölüyor, Allah korusun tecavüzlere uğruyor. Şimdi, Türkiye Cumhuriyeti, dostun düşmanın takdir ettiği bir şekilde insanlara yardım elini uzatıyor ve güvenli bir şekilde geri dönmeleri için de elinden geleni yapıyor. İşte, tıpkı Fırat Kalkanı harekâtında olduğu gibi, işte Cerablus, işte El Bab oradan göçenlerin geri döndüğü gibi Türkiye’nin sayesinde, şimdi inşallah, Zeytin Dalı harekâtından sonra da buradan geçen Suriyeli kardeşlerimiz oraya geri dönecek ama işte, Ahmet Hakan’ın dediği gibi maalesef bir politikacı çıkıyor, diyor ki; “Türk askeri çarpışırken, affedersiniz bunlar plajlarda genç kızları röntgenliyor, bunlar burada ne yapıyor?” İşte, başka bir yerde maalesef çıkıp diyor ki; “Burada savaşa gidiyorlar, ellerini taşın atlına koyuyorlar, e bunlar terör örgütü cihadist, cihatçı.” Neyse artık, kendilerince bir argüman geliştiriyor. Tabii ki bu hiç kimsenin aklına dahi gelmeyecek bir argümandı ama herhalde bir gündemi değiştirme operasyonuydu diye düşünüyorum.

Ben, bu vesileyle Ahmet Hakan’a tabii, tekrar buradan selamlarımı iletiyorum. Dediğim gibi, kendisi de yakında, eminim artık, CHP’ye taktik vermekten vazgeçecektir. Bu vesileyle, bugüne kadar tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195