Title of a News Article

Gültekin’den Urfa’da çarpıcı açıklama..

Gültekin’den Urfa’da çarpıcı açıklama..
banner206

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Şanlıurfa'da katıldığı toplantıda "Türkiye'yi yönetenlerin yapması gereken iş, aynen İran ve Rusya ile yaptığı gibi Suriye ile de bir an önce el sıkışmalıdır. Ankara, Şam ile el sıkışmak zorundadır" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Şanlıurfa'da düzenlenen parti içi tanıtım toplantısına katıldı. İl binasında, İl Başkanı Abdullah Dencik ve parti yöneticileriyle bir araya gelen Gültekin, düzenlediği basın toplantısında hükümetin Suriye politikasını eleştirdi. ABD koridoruna karşı Türkiye'nin Suriye ile el sıkışmak zorunda olduğunu savunan Gültekin, şunları söyledi:

"Türkiye, Suriye'ye girerken gerçekten Amerika'ya girmiştir. Amerika ile karşı karşıya kalmıştır. Amerika çocuk oyuncağı değildir ve askeri bakımdan hala dünyanın bir numaralı gücüdür. Önümüzde Amerika'nın alt edilmesi gibi bir sorun var. Türkiye komşularıyla birleştiği zaman Türkiye, Rusya, İran, Irak, Suriye ve Lübnan arasında bir güvenlik işbirliği tesis edildiği zaman, bu güç ABD'yi alt eder. Bu gücün karşısına Amerika çıkmaya cesaret edemez. O zaman tasını tarağını toplayıp bu bölgeyi terk edecektir ve bu bölge huzura kavuşacaktır. Onun için Türkiye'nin yapması ve Türkiye'yi yönetenlerin yapması gereken iş aynen İran ve Rusya ile yaptığı gibi Suriye ile bir an önce el sıkışmalıdır. Ankara Şam ile el sıkışmak zorundadır. Eğer kendi varlığına ve güvenliğine yönelik tehdide karşı gereken tedbiri almak istiyorsa. Bu yönde bir takım hazırlıkların olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki aylarda Türkiye bu konuda adım atacağını da biliyoruz. Geçenlerde Bağdat'ta Türkiye ve Suriye heyetleri bir araya geldi. Burada yapılan görüşmelerde Halep noktasında bir uzlaşmaya varıldı. Artık bu saatten sonra bu adımın bir an önce atılması gerekiyor. Adım atılmasının geciktiği her gün Türkiye'nin ödeyeceği bedelin daha da fazla artması anlamına gelecektir."

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195