Title of a News Article

Gürler, Urfa’dan aday adayı oldu

.

Gürler, Urfa’dan aday adayı oldu
banner206
 İş Kadını-Gazeteci Türkan Gürler, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı oldu.

2015 genel seçimlerinde Diyarbakır’dan AK Parti milletvekili aday adayı olan İş Kadını-Gazeteci Türkan Gürler, bu kez Şanlıurfa’yı tercih etti. AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili aday adaylığını açıklayan Gürler, sırf rızayı ilahinin hoşnutluğu üzerine kurulu hizmeti esas aldığını belirterek, “Ben ilk olarak fakirin fukaranın, sokaktaki çocuğun yanında yer alacağım. Onların sorun ve sıkıntıları benim için önceliklidir. İlk olarak hedefimde sokaktaki çocuklar, mazlum kadınlarımız olacak. Hizmetlerimde Cenabı Hakkın rızasını arayacağım” dedi.  

 

TÜRKAN GÜRLER'İN BİYOGRAFİSİ

Şanlıurfa 1975 doğumlu Türkan Gürler, evli ve 3 çocuk annesidir. 1975 yılında Şanlıurfa'da doğmasına rağmen önce eğitim için geldiği Diyarbakır'a daha sonra tamamen yerleşerek yıllardır Diyarbakır'da ikamet etmekte.

İlk, orta ve liseyi Şanlıurfa'da okuduktan sonra, 1987 yılında Gazi Lisesi'ni bitiren Gürler, 1991-1995 yılları arasında Dicle Üniversitesi Harita Mühendisliğinden mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne devam ederken İşletme Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi ve Denetimi üzerine yüksek lisans yaptı.

Çocuklara olan ilgili nedeniyle Gürler, 1996 yılında bu kez Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Diyarbakır'ın farklı okullarında sınıf öğretmeni olarak devam eden Gürler, gönüllü bir eğitim neferi olarak da, eğitim çalışmalarına devam etti. Birçok konuda sertifika programlarına katılarak kendisini her konuda yetiştirdiği gibi birçok konuda da seminerler veren Türkan Gürler, 2011 yılında belediye başkanlık adaylığı için istifa ettiği öğretmenlik mesleğine bir daha dönmeyerek aktif olarak siyasette, ticarette ve sivil toplumda çalışmalarına başladı. Kurduğu Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği ile birçok hizmete imza atmakla birlikte arka arkaya tekstil, imalat, kozmetik, yiyecek sektörü üzerine açtığı firmalarla yüzlerce insana istihdam kapılarını açtı. Yıllarca Eğitim -Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanlığını yürüterek hak arama ve adalet anlayışını fiili olarak ortaya koydu. Kuruculuğunu yaptığı Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği'nde yönetim kurulu başkanı olarak sivil toplum içerisinde bir aktivist olarak görevini devam etmekte. Diyarbakır'da ayrıca yerel bir televizyon kanalında 'Açık Kapı' adlı programın yapımını ve sunumunu yaparak Türkiye'nin ve bölgenin nabzını tutan konu ve konuklarla medyada da aktif olarak görev yapmakta. Ak parti ile başlayan siyasi hayatı teşkilatlara her türlü maddi ve manevi olarak verdiği desteklerle devam ederken ortaya koyduğu vizyon, üstlendiği misyon ve hazırladığı plan ve projelerle yeni Türkiye'nin aydınlık geleceğine her türlü katkıyı sunmakta. Özel sektörde muhtelif kurumlarda idarecilik yapan Gürler, Eğitim-Birsen Kadınlar Komisyonu Başkanlığı ve özellikle yetim çocuklarla ilgili çalışma ve projelerde yer aldı ve hâlâ devam eden farklı projeleri de kendi imkânlarıyla sürdürüyor. Gürler, İngilizce, Arapça ve Kürtçe biliyor. Evli ve üç çocuk annesi olarak kültürlü, eğitimli ve idealist ruhlu çocuklar yetiştirmek üzere annelik görevini de layıkıyla yerine getirmeye çalışmakta.

 

DENEYİMLERİ VE KARİYERİ

2012 - Celal Güzelses İlköğretim Okulu

2001 - 2012: Şehitlik İlköğretim Okulu

Belirli Dönemlerde Geçici Görevlendirmelerle İdarecilik

Sivil Toplum Kuruluşlarında Yöneticilik

Özel Sektörde İdarecilik

Eğitim- Birsen kadınlar Komisyonu Başkanlığı

Milli Eğitim Bünyesindeki Çeşitli Projeler İle İlgili Görev

Ak Parti milletvekili Aday Adaylığı

2013 – Uluslar arası Girişimci ve Düşünce Derneği Başkanlığı

 

EĞİTİM ve SEMİNERLER

Hızlı Okuma Kursu

Bilgisayar Kursu

Diksiyon- Yaratıcı Drama- Tiyatro Kursu

Cedaw Bilinçlendirme Kursu Ve Semineri

Aktif Öğrenme Semineri

Çocuk Gelişimi Seminerleri

İdareci Yetiştirme Seminerleri

Yetişkinlere Okuma – Yazma Öğretimi Semineri Ve Kursu

Satranç Antrenörlük Kursu

Özel Eğitim Semineri

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195