Title of a News Article

Güvenç makam koltuğuna oturdu

HABER: ALİ UZUN

Şanlıurfa’da geçtiğimiz Pazar günü yapılan 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Celalettin Güvenç, bugün mazbatasını alarak makam koltuğuna oturdu.

Mahalli idareler yerel seçimlerinden zaferle ayrılan AK Parti Şanlıurfa Cephesinde sevinç heyecanı devam ederken, belediye başkanları bir bir koltuklarına oturmaya başladı. Bunlardan biri de bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç oldu. Şanlıurfa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte, merkez 3 ilçe ve diğer 10 ilçenin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlanmasıyla zor bir göreve geldiklerini söyleyen Başkan Güvenç, bugün ilk kez makam koltuğuna oturdu.

Sabah saatlerinde AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ile birlikte Şanlıurfa Adliye Sarayı’na giden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Başkanlık mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Kenan Atakan’dan aldı.

Eşi ve Kızı Güvenç’i yalnız bırakmadı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in mazbata alım törenine Eşleri Turan Güvenç ve Kızları Selvi Nazlı Güvenç’te katıldı. Burada duygulu anlar yaşayan Celalettin Güvenç ve Eşi Turan Güvenç’in kızı Selvi Nazlı Güvenç, babasına sarılarak heyecanını paylaştı.

Kalabalık bir gazeteci ordusuyla karşılaşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, burada İl Seçim Kurulu Başkanı Kenan Atakan’dan aldığı mazbata ile resmen Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Başkan Güvenç’e Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve partililerde eşlik etti.

Başkanlık Mazbatası töreni sonrası Şanlıurfa Adliye Sarayı çıkışında gazetecilerin karşısına geçen Başkan Güvenç, soruları yanıtladı.

Hizmete başlıyoruz…

Güvenç, ‘Bugün hizmete başlıyoruz. Zor bir görevin altına girdik, inançlıyız, halkımızın desteğiyle bu şehri layık olduğu yere taşıyacağız.  Bir kere daha tüm Şanlıurfalılara bize oy versin vermesin, tüm Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum. Açıkça ilan ediyorum AK Partili belediyeler vaat ettiğimiz gibi milletin belediyesi, Şanlıurfalıların Belediyesi olacaktır. Bundan asla taviz vermeyeceğiz.’ dedi.

Güvenç yaptığı açıklama sonrası araca binerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine doğru yola çıktı.

Birim çalışanları çiçekle karşıladı

Şanlıurfa Adliye Sarayı’nda mazbatasını alan Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi makam girişinde birim çalışanları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Burada uzun bir süre birim çalışanları ile tokalaşan Başkan Güvenç tebrikleri kabul etti. Ardından Başkanlık Makam odasına geçti. Burada gazetecilere poz veren Güvenç, ilk kez makam koltuğuna oturdu. AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’de Güvenç’in yanında yer alarak gazetecilere poz verdi. 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195