Title of a News Article

Güvenç ve Eğilmez o toplantıya katıldı

Güvenç ve Eğilmez o toplantıya katıldı
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti İl Başkanı AV. Yusuf Eğilmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı AK Parti İl Başkanları toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu millet artık kendi cumhurbaşkanını kendisi seçecek, kendi başkanını kendisi seçecek. Bundan rahatsız oluyorlar. 'Bundan sonra bize bu ülkede bu makamlarda yer yok' diye görüyorlar herhalde. Bundan rahatsızlar. Üzülme Kılıçdaroğlu, çalış senin de olur. Ne yapayım? Halkı kucakla, halkın karşısında mütevazi ol, dürüst ol. Dürüst konuştukça halk dürüst siyasetçiyi sever. Sen de böyle ol" dedi.
Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gerilimin tarafı ve kaynağı olmayacaklarını ancak gerilim ürütmek isteyenler karşısında da boyunlarını eğmeyeceklerini belirterek, hep demokrasiden yana taraf olduklarını, her zaman hukukun üstünlüğünü savunduklarını söyledi. 

Meclis'e, sandığa ve milli iradeye inandıklarını ve bunları bugün de sarsılmaz bir şekilde savunduklarını vurgulayan Erdoğan, nasıl manşetlere çekildiklerine, haklarında nasıl algı operasyonları yapıldığına bakmadıklarını dile getirdi. Erdoğan, "Bizim şeklimiz ne ise özümüz de odur" diye konuştu. 

TOBB'un 70. Mali Genel Kurulu'nda dün yaptığı konuşmayı anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Karşımda oturuyordu beyefendi. Arkasından konuşmadım, yüzüne söyledim. Anayasa değişikliği deniliyor değil mi? Oda Başkanı böyle bir açıklamada bulundu. 'İşte buyrun' dedim. 'Taraf burada'. Bizim adımıza bu çalışmalara katılan Mehmet Ali Şahin Bey de orada. Eğer dürüstseniz, samimiyseniz, dediniz ki '47 madde ortadayken hadi biz bunu çıkarmaya hazırız'. Arkadaşlarımızı gönderdik. Arkadaşlarımıza verdikleri cevap '4 siyasi parti de beraber olursak'. Onlar yanaşmıyor. Bizim ikimizin oyları buna yetiyor. Dün anlatıyorum bunları. Şimdi 60 maddenin altında 4 siyasi partinin imzası var. Ama 2 tane siyasi parti bu işte kaçamak yapıyor. Belki bir tanesi yapacak. Üçüncüsü de katılacak buraya. Hadi gelin yapalım. Ama beyefendi karşımızda duruyor ya. Ama orada yine manevra yaptı. 'Dört parti eğer imza atarsa.' İmza atmış. Ama Meclis'e gelmeyebilir. Ama ikimizin oyları buna yetiyor. Gel çıkaralım. Tabii salonda herkes aklı selim, hepsi desteğini salonda verdi.

 

Ama çıktı gene her zamanki gibi maalesef dürüst konuşmadı, gene farklı konuştu. 'Bizim böyle bir sözümüz var' dedi. 'Bu Uzlaşma Komisyonu kurulurken böyle bir sözümüz var'. Bizim sözümüz o değil, yalan söyleme. Söz onun altına konan imzadır. O maddelere o 4 parti imzasını koyduktan sonra mesele bitmiştir. Bundan sonrası parlamentodur. Parlamentoda veririz el ele, diğerleri gelmiyormuş, gelmesin. İkimizin yetiyor mu, yetiyor. Çıkaralım bunu. 'Hayır'. Dürüst değil."

 

-"Sevsinler seni" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sivil cumhurbaşkanı" ifadesine değinen Erdoğan, "Ona da bir hemen kılıf uydurdu. Neymiş? Arkadaşları gelmişler, 'Bir orgenerali, genelkurmay başkanlarından birini kalkalım, işte cumhurbaşkanı adayı gösterelim' demişler. O da demiş ki 'Yok sivil olacak'. Sevsinler seni. Dürüst konuş" dedi. 
CHP'nin buna alışkın olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
 "Hayatınızda bir kere gördünüz. Gazi Mustafa Kemal, onu bir kenara koyalım. Ondan sonra partinin vazgeçilmezi diye devamlı anlatılan İsmet İnönü de apoletliydi. Siz o İsmet İnönü'yü bu ülkede cumhurbaşkanı yaptınız. Ondan sonra sivilde de zaten Menderes'in ortaya çıkışıyla beraber onun için süreç bitti. Ama gene ne yazık ki bu ülkede apoletliler vardı. 12 Eylül'de de ne yazık ki bunu gördük. Şimdi sivillerin bu ülkede cumhurbaşkanı olması noktasında işte Allah rahmet etsin, Turgut Bey bu ülkede sivil bir cumhurbaşkanı oldu ve Demirel bir cumhurbaşkanı oldu. Arkasından adayımız Sayın Abdullah Gül, cumhurbaşkanı oldu. Bunlar da bu ülkede fena mı oldu?
İşte buyrun sivil cumhurbaşkanı bu. Ama o bundan rahatsız. Niye? Biliyor ki gelecek kendileri açısından pek aydınlık gözükmüyor. Neden? Çünkü bu millet artık kendi cumhurbaşkanını kendisi seçecek, kendi başkanını kendisi seçecek. Bundan rahatsız oluyorlar. 'Bundan sonra bize bu ülkede bu makamlarda yer yok' diye görüyorlar herhalde. Bundan rahatsızlar. Üzülme Kılıçdaroğlu, çalış senin de olur. Ne yapayım? Halkı kucakla, halkın karşısında mütevazi ol, dürüst ol. Dürüst konuştukça halk dürüst siyasetçiyi sever. Sen de böyle ol. Kimsenin arkasından yalan yanlış konuşma, dürüst ol. İftira atma, dürüst ol. Takiyye yapma, dürüst ol. Ama sen bunları yapmadığın sürece bu ülkede sana prim yok siyasette. Bunu bilesin. Bu primler tabii senin SSK Genel Müdürlüğündeki primlere benzemez. O farklıdır."

 

-"Gerçek Türkiye fotoğrafını sunacağız"

 

Erdoğan, içleri neyse dışlarının da o olduğunu, kendilerini görmek, bilmek, öğrenmek ve anlamak isteyenlerin, şimdiye kadar yaptıklarına ve gelecek vizyonlarına bakabileceklerini söyledi.

 

"Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" ifadesini kullanan Erdoğan, "Türkiye'de basın özgürlüğü yok diyenleri, bizzat nefret suçu işleyen gazeteciler yalanlıyor. Türkiye'de özgürlük yok diyenleri, bizzat sokağa çıkıp cam çerçeve kıran şımarıklar yalanlıyor. Türkiye'de dikta rejimi var diyenleri, bizzat özgürce attıkları iftiralar, yaptıkları provokasyonlarlar yalanlıyor" dedi.

 

Almanya'ya yarın gerçekleştireceği ziyaret ile Köln'de yapacağı konuşmaya değinen Erdoğan, burada yaşayan vatandaşlara gerçek Türkiye tablosunu bir kez de orada anlatacağını dile getirdi.

 

Erdoğan, "Almanya ziyaretimizde, bizim hakkımızda günlerdir karalama kampanyası yapan içerideki medyaya da onların yol arkadaşı dışarıdaki bir kısım medyaya da gerçek Türkiye fotoğrafını sunacağız" dedi.

 

Hiç kimsenin rahatsız ya da tedirgin olmasını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Türkiye'nin barıştan, diyalogdan, barışçı dış politikadan başka bir hedefi yok. Türkiye'nin demokrasiden, hukuktan başka hedefi yok. Bizim büyümemizden, büyük bir ekonomi olmamızdan, etkin bir dış politikaya sahip olmamızdan rahatsız olanlar varsa onlar kusura bakmasın. Ama benim tavsiyem, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, Türkiye'nin dostları kaygıyla değil, umutla izlesinler. Çünkü bizden kimseye zarar gelmez.

 

Eski Türkiye yok. Artık yeni Türkiye var. Yeni Türkiye'de, içeride de boynu bükükler olmayacak. Dışarıda da bu ülkenin vatandaşı olarak boynu bükükler olmayacak. Daha çok çalışacağız. Daha fazla reform yapacağız. Kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz. Umutla istikbale yürüyeceğiz. 12 yıl önceye nazaran nasıl çok iyi bir yerdeysek, inşallah aynı hızla, aynı kararlılıkla Türkiye'yi değiştirmeye devam edeceğiz."

 

-"Kısa süre zarfında da kararımızı vereceğiz"

 

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi için iki buçuk ay gibi kısa bir zamanın bulunduğunu, çok yoğun bir şekilde her kesimle ve her kademede istişareler yaptıklarını ve kamuoyunun nabzını tutan araştırmaları tamamladıklarını aktardı.

 

Son değerlendirmeleri yapacaklarını dile getiren Erdoğan, "İnşallah kısa süre zarfında da kararımızı vereceğiz. Her fırsatta ifade ettiğim gibi alacağımız karar her ne olursa olsun, Türkiye için, geleceğimiz için inşallah en isabetli karar olacak. Bir kaosa, bir belirsizliğe mahal vermeden" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin, 2015 yılındaki seçimlerinin işaret fişeği olduğunu belirten Erdoğan, "Bu seçim o kadar önemli. Burada sadece Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Aynı zamanda 2015'in de işaret fişeklerini hep beraber ateşleyeceğiz" ifadesini kullandı. Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Reformlarımızda, davamızda, mücadelemizde asla kesintiye sebep olmadan, Türkiye'yi daha da güçlendirecek bir karar alacak ve arkasında duracağız. Onlar çatıyla filan falan uğraşıp dursunlar. Bu çatı zaten 30 Mart'ta uçtu gitti. Biz evvelallah çok güçlü bir zemine sahip, temelleri sağlam binamızı inşa ettik, ediyoruz. CHP ve MHP'nin, cumhurbaşkanlığı seçimlerini, umutlarını şimdiden kaybederek, bu yolda yürüdüklerini görüyoruz. Tablo bu. İş olsun nevinden yapılan ziyaretler, yapılan açıklamalar, cumhurbaşkanlığı konusunda hiçbir iddialarının olmadığını gösteriyor. CHP ve MHP tabanı, diğer partilerin tabanları da hiç kaygılanmasınlar. AK Parti'nin tespit edeceği aday, şüpheniz olmasın, 77 milyonu kucaklayan bir aday ve bir cumhurbaşkanı olacaktır."

 

Çok çalışacaklarını dile getiren Erdoğan, "Şimdiden bu çalışmamızın yoğun bir şekilde başlamış olması lazım. Aynen 30 Mart'ta nasıl çalıştıysak, sandıklara nasıl hakim olduysak burada da yine 10 Ağustos'ta birinci turda inşallah AK Parti'nin adayı kim olursa olsun evvel Allah bu adayımızla beraber ülkemize hizmet süreci başlayacaktır" dedi.

 

-"Bu işi hafife alamayız"

 

Başbakan Erdoğan, 1 Haziran'da başta Ağrı ve Yalova olmak üzere bazı belediyelerde yerel seçimlerin tekrarlanacağını anımsatarak, seçime fazla bir zaman kalmadığını, çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, pazar günü Yalova'ya, çarşamba günü de Ağrı'ya seçim çalışmaları için gideceğini bildirdi.

 

İl, ilçe, belde başkanlıkları, görev verilen çevre büyükşehir belediye başkanları, kadın kolları ve gençlik teşkilatının yoğun şekilde çalışması gerektiğine işaret eden Erdoğan, "Bu işi hafife alamayız, başta Ağrı ve Yalova olmak üzere kesinlikle buraları biiznillah kazanmamız lazım. İnşallah yenilenen seçimlerden iyi bir netice alacağız, bu illerimizde, bu birimlerde, çünkü diğerlerinin bu illere verebileceği hiçbir şey yok. Bir hizmet verilecekse bunu gene biz vereceğiz, en ideal şekliyle biz veririz, biz vereceğiz. Tüm ilçelerde, beldelerde inşallah bu süreci çok daha farklı şekilde sürdürelim istiyoruz. AK Partili belediyecilik anlayışıyla geleceği imar etmeye, inşa etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

-"Durmak yok, yola devam"

Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti Ar-Ge Başkanlığınca düzenlenen 16. Dönem Siyaset Akademisi'nde ödül almaya hak kazananlara ödüllerini verdi.

Mersin'den ödül alan katılımcının 32 yaşında ve 5 çocuk babası olduğunu ifade eden Erdoğan, "Durmak yok, yola devam" dedi. 

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünce hazırlanan Akademi Plaket Yıllığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski AR-GE Başkanı Süleyman Soylu'ya Başbakan Erdoğan tarafından verildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195