Title of a News Article

Güvenç’in eli güçlü!

 Güvenç’in eli güçlü!
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç başkanlığında bugün ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Partililerin çoğunlukta olmasından dolayı kararların alınmasında Başkan Güvenç’in eli güçlü görünüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis Toplantısı, Çarşamba günü (bugün) saat 14.00’te yapılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in başkanlık edeceği Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı, eski İl Özel İdaresi (SGK Binası) 4’üncü katındaki meclis toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Bugünkü toplantıda Güvenç’in kâtip üyeliklerini ise meclisin en genç 2 üyesi yapacak.

83 meclis üyesi bulunuyor
83 meclis üyesinin bulunduğu Büyükşehir Belediye Meclisi, 69 meclis üyesinden ve 14 belediye başkanından oluşuyor. Bunlardan 58 (10 belediye başkanı) meclis üyesi AK Partili, 21’i (4 belediye başkanı) BDP’li, 2’si MHP’li, 1’i Saadet Partili ve 1’i de Demokrat Partili. 

Bütçe belirlenecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in başkanlığında yapılacak toplantıda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerin bütçeleri onaylanacak. Büyükşehir Belediyesi norm kadrolarının da görüşüleceği toplantıda, başkanlık divani oluşturulacak, daimi encümen üyesi ve komisyonlara da üye seçimi yapılacak. 

Güvenç engele takılmayacak
Bu arada Başkan Güvenç’in alacağı kararlarda muhalefet engeline takılmayacak olması dikkat çekiyor. Çünkü 83 kişilik Belediye Meclisinde muhalefetin meclis üyesi sayısı Güvenç’in karar almamasına yetmiyor.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195