Title of a News Article

Güvenç’ten itiraf!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hizmet yapamadığından dolayı “AK Parti’nin Şanlıurfa’da oy kaybetti” eleştirilerine cevap verdi.  Güvenç, ‘Büyükşehir Yasası’nın Şanlıurfa’da AK Parti’ye kısmen de olsa oy kaybettirdiğini itiraf etti. 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediyesinin düzenleyeceği Ramazan etkinlikleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Otel Elruha’da düzenlenen toplantıya Başkan Güvenç’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mithat Şengöz ve gazeteciler katıldı.

 

“Biz onlara sahip çıkacağız”

Güvenç, yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerine ve Suriye’de yaşanan çatışmalara da değindi. İslam coğrafyasının bir barış adası olmasını dileyen Güvenç, “İslam coğrafyası göçlerle, savaşlarla anılmamalıdır. Yurdundan edilmiş kim olursa olsun Türkmen, Arap, Kürt biz onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu bizim insanlık anlayışımızdır, belediyecilik anlayışımızdır” dedi.

 

“Milletimizin kararı başımızın üstündedir”

7 Haziran seçimlerine de değinen Güvenç, “Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Diyarbakır dışındaki üzücü olay dışında çok büyük olaylar olmadan bir seçimi tamamladık. Kamuoyu seçim sonuçlarını tartışıyor. Seçimin ülkemize, şehrimize hayırlı uğurlu olmasını içtenlikle temenni ediyorum. Sonuçta partiler sözlerini söylediler, son söz milletindir dedik. Milletimizin de verdiği bir karar vardır. Biz bu karara saygılıyız, milletimizin kararı başımızın üstündedir. Biz bu kararı iyi okuma çabası içerisindeyiz. Halkımızın iradesini anlama çabasındayız. Umarım siyasi partiler bunu iyi değerlendirirler. İnşallah hükümet kurulur, istikrar devam eder” diye ifade etti.

AK Parti’nin Şanlıurfa’da belirli oranda bir oy kaybı yaşadığına da dikkat çeken Güvenç, “AK Parti’nin Türkiye genelinde ortalama yüzde 7,8 civarında oy kaybı vardır. Burada daha fazladır. Biz bunun nedenlerini, niçinlerini araştırırız. Halkımızın mesajlarını alırız. Ancak herkes bilmelidir ki; Şanlıurfa huzur kentidir, barış kentidir, hoşgörü kentidir, AK Partilidir, AK Parti’nin kalesidir, AK Parti’yi sever, verdiği mesaj tarafımızdan alınır ve gereken tedbirleri de suratla alırız. Halkımızla kimsenin aramıza girmesine izin vermeyiz. Karamsar eğilim, ümitliyim, hiç kimse karamsar olmasın” diye kaydetti.

 

“Büyükşehir Yasası oy kaybettirdi”

Güvenç, “Seçim sonuçlarını bir tek sebebe bağlamaya çalışmak iyi niyetli değildir” diyerek, şunları kaydetti;

“Bunların bilimsel araştırmalarını yapmanız gerek. Seçim sonuçlarıyla ilgili bir kurumu veya bir kişiyi yargılamaya başlarsanız inandırıcılığınızı kaybedersiniz, daha ileri giderseniz saygınlığınızı kaybedersiniz. Türkiye gibi bir ülkede çok önemli bir seçim yapılmıştır. Bu önemli seçimde AK Parti oy kaybetmiştir. Ama Batı ülkelerinde mutlak iktidarı elde edebilecek yeterli oyu almıştır.

Şanlıurfa’da yüzde 60 olan oyumuz yüzde 47’lere düşmüştür ama yüzde 47’lik oy çok önemli bir oydur. Şanlıurfa’da her iki kişiden biri AK Parti’ye oy vermiştir. Büyükşehir Belediye Yasasının oy kaybına etkisi olmuş mudur, benim mantığıma göre kısmen olmuştur. Sadece burada değil Antap’te de, Van’da da, Diyarbakır’da da olmuştur. Çünkü Büyükşehir Yasasından dolayı alanda beklenti çok yüksek. Dolayısıyla 1 yıllık gibi bir sürede bu beklentinin tamamını karşılama şansı yoktur. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en borçlu Belediyelerinden birisi. Gelirinin yüzde 60’ı borca ve personel giderine giden bir belediye. Bizim konuşmamamız, eleştirmememiz, enkaz edebiyatı yapmamamız gerek görmediğimizdendir.”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz Ramazan Ayını düzenledikleri etkinliklerle dolu dolu geçirdiklerini vurgulayan Güvenç, “Halkımız Ramazanı bir karnaval havasında yaşamak istiyor. Bunu geçen yıl Rabia Meydanı’nda yaşamıştık. Bu yılda çok kapsamlı bir Ramazan programı hazırladık. Ramazan toplumsal dayanışma, paylaşmak ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği, hoşgörünün arttığı bir Ramazan ayını daha böylece karşılamış olacağız. Ramazan Ayı sadece Rabi Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklerle kalmayacak. Suruç, Akçakale, Viranşehir, Bozova ve Ceylanpınar’da da her akşam iftar çadırında yemek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Güvenç, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplaması ile toplantıyı sonlandırdı.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 12:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
SİYASETÇİ
SİYASETÇİ - 9 yıl Önce

seçildiğin günden bu güne neler yaptin neler...
utaniyorum ş.urfa da olmaktan

ak
ak - 9 yıl Önce

sayın güvenç suriyelilere yardım iyi peki belediye gıda bankasından faydalanan urfalı fakirler ne yaptıda sen gıda bankasını kapatın yazık degilmi o fakirlere

Zeynel abidin genç
Zeynel abidin genç - 9 yıl Önce

AKP nın kalesi senin sayende düştü sn güvenç sen odanda otur çalişma insanların çoğu senden şikayetçi vede seni sevmiyor Urfa halkı Yenice'de yapılan evlerde 2014 Şubat ayından beri elektrik su yok bu insanlar birde sana oymu versinler sen bir daha başkan olabilirmisin sen yat Urfa halkının parasını ye çok güzel yaw

Yasin
Yasin - 9 yıl Önce

Biz belediyelerin önünden kaç defa kovulduk hakkımızı alamadan.ne bekliyordunuz.buna rahmen 12 milletvekilimi

muslum sunay
muslum sunay - 9 yıl Önce

Seçime kadar eskiden olduğu gibi
Topcumeydani idi
Seçim bitti yine Rabia demeye basladikar

Ahmet Altun
Ahmet Altun - 9 yıl Önce

Güvenc 700 projeden bahsedion bu 700 projeden 40 tanesini söyle bakayım neler yapmışsın sen her meydanda türkü Kürt çerkez Alevi dion. Suriyeli ayağında terlik olmayan bu sıcakta çıplak ayakla gezen cocukları bir odaya kitleye.n sen deil misin. Ancak sen. Git taziyelere düğünlere barış yemeğine açılışlara git. Kebablara şılık tatlısına. Vur. Git gövde gösterisi yap. Cumhur başkanı sayın tayip erdogan sana mitingde dedi topçu meydanında miting yapmayacak ız. Daha büyük bir alan yapacak sın demedi mi sen cumhur başkanını bile hesaba almadın. Helal olsun. Tüm urfa hakkını helal etmiyor sana

farukk
farukk - 9 yıl Önce

celalettin güvenç zulüm yapmak kolaydır...birde zulümü çekene sor diliyle anlatsa canın yanar....urfayı zedeleme sana yazık olur

SIRADAKİ HABER

banner195