Title of a News Article

Halil Özcan: Farklı yerlere çekilmemeli

.

Halil Özcan: Farklı yerlere çekilmemeli
banner206
 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İslam'ın güncellenmesi gerektiğini' söylemesi tartışma yar'atırken, bununla ilgili bir açıklama da AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan’dan geldi. İslam’da bazı içtihatların güncellenmesi sözünün farklı yerlere çekilmemesi gerektiğini vurgulayan Özcan, “Kendi kusurumuzu Kur’an ve Sünnete mal etmeyelim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'a yönelik soruşturma açılması sonrasında açıklamalarda bulunarak, 'İslam güncellenmeli' ifadesini kullanmış ve bu söz tartışmaya açılmıştı. Bu tartışmaya  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da dahil oldu. Özcan, konuyla alakalı Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, şunları kaydetti;

" İslamda bazı ictihadların güncellenmesi sözü, Farklı yerlere çekilmemeli. Müteşabih ayetlere dayanan, örf, icma ve kıyas gibi yani Kur’an ve Sünnet’te kesin hükmü bulunmayan konularda uzmanlar (ictihad şartlarına haiz) kişiler tarafından çağımız sorunlarına cevap verecek. İctihadlara ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Bir çok müctehid: görüşüm Kur’an ve Sünnete ters düşerse hükümsüzdür der. Hatta aynı konuda bir bölge ve toplum maslahatını gözeterek yaptığı ictihadi başka bir yerdeki toplumun maslahatını gözeterek yaptığı ictihadlar farklı idi. İmam Şafii (r a) gibi Irak’ta verdiği birçok fetvayı Mısır’da değiştirmiştir. Bütün alimler: Kur’an ve Sünnet her zamana ve mekana hitap eder derler. Kendi kusurumuzu Kur’an ve Sünnete mal etmeyelim."

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2018, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195