Title of a News Article

HDP, Halfeti’ye çıkarma yaptı

 HDP, Halfeti’ye çıkarma yaptı
banner206

Aralıksız seçim çalışmalarına ilçelerde ki mitinglerle devam eden HDP, Halfeti'de Milletvekillilerini on binlerle buluşturdu. Memleketi Halfeti'den yurttaşlara seslenen HDP Milletvekili Adayı Dilek Öcalan "Halkların bir arada eşit, özgür yaşamını dünya barışına çözüm olarak sunan  Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'ı doğduğu topraklardan selamlıyoruz" dedi.

HDP, Yakaladığı büyük çıkışla AKP'nin en büyük korkulu rüyası haline gelen Urfa'da seçim çalışmalarına ilçe mitingleriyle devam ediyor. Her ilçede on binler tarafından karşılanan HDP'nin Urfa Milletvekili adayları Halfeti ilçesinde yapılan mitingde de büyük bir coşkuyla karşılandı. Mitinge adaylar Osman Baydemir, Rasim Çakmak ve Dilek Öcalan'ın yanı sıra HDP ve DBP'nin yöneticileri de katıldı.

 

'HDP bir arada ve barış içinde yaşama ısrarıdır'

Memleketi Halfeti'den on binlere seslenen Dilek Öcalan, zafer işareti ve attığı güllerle selamlayarak başladığı konuşmasında sistemin yüzyıllar boyunca bir arada yaşayan halkları ayırıştırmak ve karşı karşıya getirmek istediğine dikkat çekti. Halkların bir arada yaşama ısrarına rağmen bu politikaların helan devam ettiğine vurgu yapan Öcalan, "Bu topraklarda yaşayan kadim halklar; Kürtler, Ermeniler, Araplar, Türkmenler dilleri inançları ve kültürleriyle acılarını ve sevinçlerini paylaşarak birlikte yaşadılar. Ortak yaşam ruhları ayrıştırılmak, karşılaştırılmak tekleştirilmek istendi. Ancak halklar HDP çatısı altında bir araya gelerek, bu birlikte ve kardeşçe yaşam arzusu ve ısrarını yüksek sesle haykırmış oluyor" dedi.

 

'Kadını yok sayan düzene karşı mücadele ediyoruz'

Erkek iktidarına karşı bir politika yürüttüklerini söyleyerek sözüne devam eden Dilek Öcalan,"Erkek iktidarının kadına söz, yetki, karar hakkı vermeyen, kadını ve kadın bedenini sürekli olarak denetlemeye çalışan,  kadın düşmanlığını kışkırtan, kadına karşı her türlü şiddet ve ayrımcılığı körükleyen, kadını erkeğe hizmet ve biat için yaratılmış bir varlık olarak gören anlayışa karşı kadın özgürlükçü yeni bir toplumsal düzeni savunuyoruz" dedi.

 

Doğduğu topraklardan güneşe selam

"Halkların bir arada eşit,özgür yaşamını dünya barışına çözüm olarak sunan  Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'ı doğduğu topraklardan selamlıyoruz." diyerek konuşmasına devam eden Öcalan, Kürt halkının tüm baskı, zulüm ve işkencelere rağmen her zaman barışı savunan taraf olduğunu belirterek  "Çözümün mimarı Sayın Öcalan çözüm masasında barıştan taraftır. Diğer taraf ise tekleştirendir. Bu süreci Tiranlara, Nemrutlara, Firavunlara karışı büyük bir sabır ve mücadeleyle sürdüren Sayın Öcalan'ın elini güçlendirmek için yeni yaşam çağrımıza ses vermenizi istiyoruz" dedi.

Öcalan ve diğer adaylar daha sonra partilerinin Birecik ilçesinde düzenleyeceği mitinge katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195