Title of a News Article

HDP'li Vekil Bastıra Bastıra Sordu: Öcalan...

.

HDP'li Vekil Bastıra Bastıra Sordu: Öcalan...
banner206
 HDP'li Mizgin Irgat, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Öcalan yaşıyor mu? Yaşıyorsa, bizler neden İmralı'ya gidemiyoruz? Koster bozuksa gemi getireceksiniz." dedi.
HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, İmralı'da Abdullah Öcalan'a uygulandığı iddia ettiği tecrit sisteminin devam ettiğini ileri sürerek, "Öcalan yaşıyor mu? Yaşıyorsa, bizler neden İmralı'ya gidemiyoruz? 'Koster bozuk deniliyor'. Koster bozuksa gemi getireceksiniz, gemi bozuksa helikopter getireceksiniz, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin vereceksiniz" dedi.
İmralı'da Abdullah Öcalan'a uygulandığı iddia ettiği tecrit sisteminin devam ettiğini ileri süren Irgat, şu görüşleri dile getirdi:

"ÖCALAN YAŞIYOR MU?"

"27 Temmuz 2011'den itibaren hiç bir avukatı ve ailesi Öcalan'la görüşemedi. Öcalan yaşıyor mu? Yaşıyorsa, bizler neden İmralı'ya gidemiyoruz? 'Koster bozuk deniliyor'. Koster bozuksa gemi getireceksiniz, gemi bozuksa helikopter getireceksiniz, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin vereceksiniz. İmralı sıradan bir cezaevi değil. Orası Öcalan'ın 11 yıl boyunca tek başına tutulduğu, ada hapishanesine dönüşmüş bir yer. Sonradan 5 kişi gönderilerek tecrit kaldırılmak istendi ancak onlara da tecrit uygulandı.

İmralı'da yaşanan hukuk başka, bizim kitaplarda okuduğumuz hukuk başka. İmralı cezaevinin acilen kapatılması gerekiyor. Çünkü oradaki tecrit, Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere aykırı. Öcalan, Kürt sorununun çözümü noktasında çok önemli bir aktördür. Sorunun barışcı temelde çözülmesi için tarafların devreye girmesi gerekiyor."

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195