Title of a News Article

HDP meydana indi

 HDP meydana indi
banner206

7 Haziran milletvekili seçimlerinde yüzde 13 oranlarında oy alan Halkların Demokratik Partisi’nin Türkiye genelinde en çok vekil çıkardığı iller arasında yer alan Şanlıurfa’da partililer Topçu Meydanı’nda bir araya gelerek kutlama yaptı. Partinin programı 17.30’da açıklamasına rağmen önceden meydana gelen HDP’liler davul zurnalar eşliğinde halaylar çekerek sloganlar attı.

Ardından kesinleşmeyen sonuçlara göre HDP’nin Urfa milletvekilleri sahneye gelerek halkı selamladı. Sahneye ilk gelen isim İbrahim Ayhan burada yaptığı konuşmasında Urfa’nın bir zafere daha imza attığını belirterek “Urfa bir kez daha Türkiye’ye ders vermiştir. Demokrasiden yana olan Urfa halkı bir kez daha yanlışlara göğüs germiş ve tüm Türkiye’nin gündemine taşınmıştır. Ben bizlere bu yolda destek veren tüm halklarımıza teşekkür ediyorum. Bundan emin olun ki biz şimdi daha da büyük bir yükün altına giriyoruz. Yıllarca arka planda bırakılmış bir Urfa’nın sorunlarını çözmek için bizleri seçen halkımızın her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

 

BAYDEMİR: TÜM SIKINTILARIN HESABINI TEK TEK SORACAĞIZ

HDP il ve ilçe yönetimlerinin de tam kadro katıldığı programda İbrahim Ayhan’ın ardından sevgi gösterileri arasında sahneye gelen HDP Milletvekili Osman Baydemir ise “Urfa’yı yoksullaştırma politikaları artık son bulmuştur. Çünkü bizler varız” dedi.

Baydemir konuşmasında, “Urfa yıllardır hak ettiği hizmeti, ekonomik gelişmeyi gerek sosyal alanda gerek eğitim de gerekse sağlıkta bir türlü alamamıştır. Artık tüm bunların hesabını sormak bizden sorulur. Eğitimde yaşanan öğretmen sıkıntısı, hastanedeki halkımızın sıkıntıları, ekonomideki geri kalmışlığın hesabını tek tek soracağız. Halkımızın içi rahat olsun. Bu yükü biz sizler adına seve seve kaldırmaya hazırız.

Yıllardan bu yana bölge için yok sayılmış hizmetler, artık yerini bulacaktır. Sizlerin partisi olan HDP ile Urfa kalkınacaktır” şeklinde konuştu.

Baydemir’in ardından ise sahneye gelen diğer vekiller birer konuşma yaptı. Kutlamalar  havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 20:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195