Title of a News Article

HDP Milletvekili adayları tanıtıldı

 HDP Milletvekili adayları tanıtıldı
banner206

HDP Şanlıurfa milletvekili adayları, törenle tanıtıldı. Yağmur altında yaplan tanıtımda konuşan HDP'nin birinci sıra adayı Osman Baydemir, "Ağrı'da yüreğimizin parçalarını yitirdik. Bir tek canımızın, bir tek kardeşimizin, ister gerilla, ister asker, ister polis, ister sivil, bu halkın tek bir evladının canı yaşam hakkı, 550 milletvekili sandalyesinden daha değerlidir" dedi.

7 Haziran seçimleri öncesi HDP milletvekili adaylarının tanıtımı için Topçu Meydanı'nda tören düzenledi. Partililerin yağmura rağmen yoğun ilgi gösterdiği tanıtım töreninde, HDP'nin listesindeki Osman Baydemir, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan ile İbrahim Ayhan, Leyla Güven, Ziya Çalışkan, Yasin Batan, Gülcan Avcı, Serhat Dicle Yüksel, Hadle Uğur, Rasim Çakmak, Yağmur Akay ve Ayşe Doğan tek tek çağırıldıkları platformda kalabalığı selamladı.

Adayların kendisini tanıttığı törende konuşan HDP'nin birinci sıra adayı Osman Baydemir, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi. Ağrı'da PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında dün yaşanan çatışmaya ilişkin de konuşan Baydemir şunları söyledi:

"Dün Ağrı'da ciğerimiz yandı. Dün Ağrı'da yüreğimizin parçalarını yitirdik. Bir tek canımızın, bir tek kardeşimizin, ister gerilla, ister asker, ister polis, ister sivil, bu halkın tek bir evladının canı, yaşam hakkı, 550 milletvekili sandalyesinden daha değerlidir. 550 milletvekili sandalyesi, kürsüsü, sarayları hepsi tek bir insanımızın canına bin kere feda olsun, bin kere kurban olsun. Kim bu halkın evlatlarını iktidarını, saltanatını sürdürmeye kurdan ederse Allah'ta onları kurban etsin."

Baydemir, hiçbir adayın kendilerinin düşmanı olmadığını ifade edip, seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde geçmesini istediklerini belirterek, "Hiçbir siyasi parti, hiçbir siyasi partinin adayı ve bağımsız adaylar bizim düşmanız değildir. Sadece bu maratonda bu yarışta rakiplerimizdir. Hiçbir insana bu 57 günlük maraton yürüyüşünde tek bir çakıl taşı atılmayacaktır. Provokasyon kimden gelirse gelsin  asla provokasyona gelinmeyecektir. Buradan bütün kamu görevlilerine de seçimlerde tarafsız kalmaları çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195