Title of a News Article

HDP, seçim çıtasını yükseltti

 HDP, seçim çıtasını yükseltti
banner206

HDP'nin yaptığı çalışmalarla çok büyük bir çıkış yakaladığı kentlerin başında gelen Urfa'da, Milletvekili adayları Adana ve Mersin başta olmak üzere bir çok yerde HDP'ye karşı geliştirilen saldırılar sonrasında çalışma çıtalarını daha da yükseltti.

HDP Urfa Milletvekili Adayı Leyla Güven seçim çalışmaları kapsamında her kesimden kadınlarla buluşmaya devam ediyor. HDP Milletvekili Adayları Leyla Güven ve Yağmur Akay seçim çalışmaları kapsamında Viranşehir’de kadınlarla bir araya geldi.

Bugünkü çalışmalarının startını Hürriyet Mahallesinde kadınlarla bir araya gelerek veren HDP adayları, kadınlara ilişkin çalışmalarını anlattılar. Kadınların gerçek anlamıyla temsiliyet bulduğu tek parti olan HDP'nin, kadınların sorunlarının çözümünde de tek adres olduğun dile getiren Yağmur Akay, bu nedenle tüm kadınların HDP'yi desteklemesin ötesinde fiili çalışmalarda da yer alması gerektiğini ifade etti.

 

Kadın Yurttaş : Bize ancak biz yeteriz !

Daha sonra partisinin kadına yönelik çalışmalarına değinen HDP Urfa Milletvekili Adayı Leyla Güven ise  “Kadın yıllardır eve hapsedilmiş ve her türlü haktan mahrum bırakılmıştır. Biz kadınlar bile çocuklarımızı severken erkek çocuklarımızı ön planda tutarız. Kızımıza hep kardeşine kurban olasın deriz. Bu yanlıştır. Biz yıllardır geleceğimiz ile ilgili hiçbir kararı vermedik ve hep arka planda bırakıldık. Üzerimize kuma geldi. Berdelle evlendirildik. Bunların önüne geçmek ve kadınları temsil etmek için desteklerinizi istiyoruz” dedi. 65 yaşlarında Ayşe Ana adında bir kadın da : “Artık uyanın, başka partilere oyunuzu vermeyin. Kimse sizden canınızı malınızı veya çalışmanınız istemiyor. Sizden sadece oylarınızı istiyorlar. Üzerimizdeki bu zulüm daha ne kadar sürecek. Bu zulme son verin. Partinizi destekleyin. Hiç kimseden hayır beklemeyin. Bize ancak biz yeteriz.” Dedi.

Güven ve Akay mahalledeki kadın buluşmasının ardından ilçenin Tirozik köyüne geçerek burada soğan toplayan işçi kadınlarla bir araya geldi. Çalışan kadınların çoğunun çocuk olması ise dikkat çekti. Güven ve Akay işçi kadınlarla tek tek tokalaşarak bir süre sohbet etti.   Kadın işçilerle birlikte soğan toplayan Güven ve Akay çalışmalarında kolaylıklar diledi.

 

'Yeni Yaşam kadının emeğiyle hayat bulacak'

HDP'nin diğer bir kadın Milletvekili Adayı Ayşe Doğan Suruç ilçesinde, Kobanê'de yaşamını yitiren YPG ve YPJ'lilerin ailelerini ziyaret etti. Daha sonra yine büyük çoğunluğu Barış Annelerinden oluşan kadınlarla bir toplantı yapan Doğan, toplumu gerçek anlamda tam demokrasiye evirecek güç olan kadının HDP'ye rengini verdiğini belirterek "Sadece oyumuzu verecek olmamız yetmez. Her kadın HDP'nin Yeni Yaşam projesinin hayata geçirilmesinden de sorumludur" dedi

 

'Umudumuz HDP'

HDP Urfa Milletvekili adaylarından Ziya Çalışkan Urfa kent merkezinde çalışmalarını daha da hızlandırdı. Devşteşi Mahallesi esnafını ziyaret eden Çalışkan'a yoğun ilgi dikkat çekti.  Esnafın neredeyse tamamı kendilerine hayatı yaşanmaz hale getiren AKP'ye karşı şikayetlerini dile getirirken “Artık bu hükümetten bıktık. Bizim içim HDP umut oldu. Desteklerimiz sizinle” diyerek Çalışkan’a desteklerini ifade ettiler. Çalışkan daha sonra Urfa Hipodromuna geçerek burada bulunan yurttaşlarla görüşerek HDP için destek istedi. 

Daha sonra Suruç ilçesinde çalışmalarına devam eden çalışkan burada Demirok ve Aslan ailelerinin nişan törenine katıldı. Genç çifte mutluluk dileyen Çalışkan, "Bunca yıl çok büyük acılar çeken, bedeller ödeyen halkımızın artık mutlu olma, kendini kendi dili ve kimliğiyle ifade etme zamanı gelmiştir" dedi.

 

'Baraj bizde, susuz elektriksiz kalanlar biziz'

HDP Urfa Milletvekili adayı İbrahim Ayhan seçim çalışmaları kapsamında Bozova İlçesindeki tüm mahalle ve köy muhtarlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi. Yaylak Beldesi girişinde bulunan dinlenme tesislerinde muhtarlarla bir araya gelen İbrahim Ayhan’a HDP Urfa İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl, BDP İl Eşbaşkanı İsmail Kaplan, HDP, DBP İlçe yöneticileri, Bozova Belediye Eşbaşkanları eşlik etti. AKP'nin yöreye ilişkin tüm yanlış politikalarını en iyi bilenlerin muhtarlar olduğunu vurgulayan Ayhan, "AKP her fırsatta çıkıp Urfa'da 400 projeden söz ediyor. Adı geçen projeleri göreniniz var mı ? Sadece Elektrik sorunu nedeniyle geçen sezon tüm Urfa'da ki çiftçilerin tüm mahsulleri yandı. Baraj bizde. Bizim suyumuz, elektriğimiz yok. Bu nasıl bir hizmettir ?"

 

Arapça şarkılarda İbrahim Ayhan ismi yer almaya başladı

Ayhan daha sonra Arap nüfusunun yoğun olduğu ilçelerden biri olan Akçakale'ye geçerek sünnet olan bir çocuğa kirvelik yaptı. Burada kurulan düğünde yurttaşlarla bir araya gelen Ayhan, AKP'nin kendisine oy deposu gözüyle  baktığı  Harran ve Akçakale'nin 7 Haziran'da en büyük dersi vereceğini belirtti. Ayhan'a Arap yurttaşların yoğun ilgisi gözlemlenirken, düğünde Arapça seslendirilen şarkıların bir çoğunda ise İbrahim Ayhan isminin geçmesi dikkat çekti.

 

'Ceylanpınar Kürt, Arap kardeşliğine en güzel örnektir'

HDP'nin bir başka Milletvekili Adayı Rasim Çakmak'ta yine Arap nüfusuna sahip Ceylanpınar ilçesini ziyaret etti. Arap aşiret ve ailelerin yoğun bir şekilde HDP'ye geçtiği ilçede coşkuyla karşılanan Çakmak   “Biz Kürtler yıllardır Arap kardeşlerimizle yeri geldi kız alıp verdik. Yeri geldi kirve olduk.Yeri geldi ticaret yaptık. Ama kirli politikalar uzunca bir süredir Ceylanpınar'da Arap ve Kürt kesimlerini birbirlerine düşürmeye çalıştılar. Bir nevi kardeşi kardeşe düşürmek istediler. Ama bunu Ceylanpınar'da yapamadılar. Yapamayacaklar." dedi.  Çakmak çalışmaların köy, aile ve esnaf ziyaretleriyle devam etti. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195