Title of a News Article

HDP'de yemin ve bölünme krizi!

HDP'de yemin ve bölünme krizi!
banner206

 Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Ankara kulislerinde HDP'yle ilgili konuşulan iki bomba gelişmeyi köşesine taşıdı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, HDP'li bazı vekillerin "Büyük Türk milleti" ibaresi nedeniyle yemin metnini okumak istemediğini yazdı.

Selvi'nin duyurduğu bir diğer bomba iddia ise HDP içindeki "radikaller" ayrılarak BDP adıyla Mecliste ayrı bir parti kuracak.

 

KULİSLER YANIYOR

Tek başına iktidarın çıkmadığı seçim sonrası Ankara çok hareketli. Koalisyon senaryoları havada uçuşurken, partilere dair kulislerde ilginç söylentiler dolaşıyor.

Selvi, HDP'yle ilgili söylenen iki çarpıcı ayrıntıyı köşesinde böyle aktardı:

 

"YEMİN KRİZİ Mİ YAŞANACAK?"

"Bazı milletvekillerinin sadece Kürtçe yemin etmek istedikleri, bazı milletvekillerinin ise yemin metnindeki, "Büyük Türk milleti" ibaresi nedeniyle yemin metnini okumak istemedikleri söyleniyor."

 

"HDP'DEN AYRILANLAR BDP ADIYLA MECLİS'TE GRUP KURACAK"

"Daha bomba bir kulis var. Radikal çıkışlar yaparak, HDP'nin yakaladığı, "Türkiyelileşme" rüzgarına zarar verebilecek isimlerin de içinde yer alacağı bir grubun HDP'den ayrılarak BDP adıyla Meclis'te bir grup kurmaları.

Biliyorsunuz Meclis'te grup kurabilmek için en az 20 milletvekili gerekiyor. Bu durumda en az 20 milletvekilinin HDP'den ayrılıp BDP'ye geçmesi gerekiyor. Bu durumda Kürtler Meclis'te bir değil iki partiyle temsil edilecek.

Bu formülün HDP'nin karar organlarında konuşulup konuşulmadığını, ne kadar ciddiye alınacak bir formül olduğunu bilmiyorum. Ne kadar doğru olur orası da tartışmalı. Ama bunlar Ankara kulislerinde konuşuluyor."

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195