Title of a News Article

HDP'li Ayhan’dan şok açıklama!

 HDP'li Ayhan’dan şok açıklama!
banner206

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde, IŞİD militanlarıyla çatışan PKK'nın bu ülkedeki uzantısı olan PYD'lilere destek vermek amacıyla Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne bağlı sınır hattındaki Ziyaret Mahallesi'nde HDP tarafından kurulan çadırdaki nöbet devam ediyor. Çadırı ziyaret eden HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, IŞİD militanlarının Şanlıurfa'yı karargah olarak kullandığını iddia etti.

Türkiye sınırındaki Suriye'nin Kobani ilçesinde PYD ile IŞİD militanları arasında başlayan çatışmaların ardından HDP'liler tarafından 6 gün önce sınır hattında çadır nöbeti başlatıldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan birçok ilden otobüslerle gelen HDP ve BDP'liler, dönüşümlü olarak Kobani'ye destek vermek amacıyla çadır nöbetine katılıyor. PKK ve Öcalan posterlerinin asıldığı çadırlarda kalanlar sık sık yüksek tepelere çıkarak dumanların yükseldiği çatışma bölgesini izliyor.

 

'IŞİD mensupları Şanlıurfa'da cirit atıyor'

Kurulan çadırı bugün ziyaret eden HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, IŞİD mensuplarının Şanlıurfa'yı karargah olarak kullandığını öne sürdü. Ayhan, şunları söyledi

Kobani'de Kürtlere yönelik çok ciddi saldırılar devam etmektedir. IŞİD çeteleri tarafından Kobani halkına yönelik büyük vahşetler ve katliamlar gerçekleştirilmektedir. Bu çatışmalar orada yaşayan halkımızı büyük anlamda tehdit etmektedir. Oradaki insanların varlığı ortadan kaldırılmak isteniliyor. Bizde burada 6 gündür açmış olduğumuz çadırla buradaki katliam ve saldırıya karşı Kobani halkının yanında olduğumuzu ve Kobani halkının bu direnişini sahiplendiğimizi ortaya koymak için nöbet tutuyoruz. IŞİD burada kendi başına Kürt halkına karşı bir katliam gerçekleştirmemektedir. Başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu'daki belli güçler tarafından desteklenmektedir. Şanlıurfa bu desteğin en yoğunca yaşandığı yöreden biridir. IŞİD mensupları Şanlıurfa'da cirit atmaktadırlar. Hastanelerden tutun, mühimmat götürme, geçiş güzergahı kullanmaya kadar bir çok alanda Şanlıurfa'yı adeta bir karargah olarak kullanmaktadırlar. Bu da AKP hükümetinin sorumluluğunda gerçekleşen ve onların gözleri önünde yapılan olaylardır.

 

'Çadıra ateş açıldı; angajman kuralları yerine getirilmedi'

Sınırın karşısında çatışan IŞİD militanları tarafından nöbet çadırlarına yönelik ateş açıldığını, sınır hattına ise bir top mermisinin düştüğünü iddia eden HDP'li İbrahim Ayhan, angajman kurallarının yerine getirilmesini isteyerek şöyle devam etti

Bulunduğumuz direniş çadırlarına IŞİD mensuplarınca silah sıkıldı. Birkaç kurşun çadırlara isabet etti. 3 gün önce ise çadırın birkaç yüz metresine ise top mermisi düştü. Gözlerimiz önünde cereyan eden bu olaylara karşı Angajman kuralları gereğince devreye sokulması gerekiyordu. Buraya bir top atılmışsa buradaki insanların güvenliği Türkiye devletinden sorumludur. Buna karşı bir cevap vermesi gerekiyordu. Bunu görmedik. Dışişleri Bakanlığı bununla ilgili açıklama bile yapmadı. AK Parti Hükümeti bu mevcut çetelere ve ölüm makinelerine karşı bir destekçi tutumu ortaya koyuyor. Burada eğitim gördükleri yönünde çok ciddi iddialar var. Burada eğitim ve lojistik alan olarak kullandıkları görülüyor.

 

'Erdoğan hangi yüzle destek istiyor'

Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek için dün Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine de değinen HDP'li İbrahim Ayhan, Cumhurbaşkanı adayı hangi yüzle hangi akla Şanlıurfalılardan ve Kürt halkından destek istiyor. Bir taraftan Kürt halkını kırdırtıyor, bir taraftan Kürt halkını soykırıma tabi tutan güçleri destekliyor. Diğer taraftan Kürt halkından oy istiyor. Bu açıkça iki yüzlülüktür dedi.

Öte yandan çadır nöbetinin tutulduğu sınırın sıfır noktasında ise askerler kaçak geçişlerin yaşanmaması için zırhlı araçlarla sık sık devriye görevi yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195