Title of a News Article

HDP'nin 6. Vekil Umudu

Seçimlerde yüzde 10'luk seçim barajını aşarak Şanlıurfa’dan 5 milletvekili çıkaran HDP, 6. vekil için şartları zorlamak istiyor. Şanlıurfa merkezdeki üç ilçede oy kullanma tutanaklarının incelenmesini ve sandıkların yeniden sayılmasını isteyen HDP, Yüksek Seçim Kurulu’na başvurusunu yaptı.

HDP'nin 6. Vekil Umudu
banner206
Şanlıurfa merkez üç ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz eden HDP, sandıkların yeniden sayılması, tek elden kullanıldığı belirlenen oyların iptal edilmesi istemiyle YSK'ya başvurdu.
Konu hakkında gazetemize bilgi veren HDP Şanlıurfa İl Başkanı Rıdvan Yavuz, Şanlıurfa merkez üç ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirterek “Bu üç ilçedeki kırsal mahallelerden tek elden imza edilmiş oy kullanma listeleri olduğunu tespit ettik. Çok sayıda oy bu şekilde kullanılmış. Bu oyların iptal edilmesi ve sandıkların yeniden sayılması gerekiyor” dedi.
HDP'nin itiraz ettiği sandıkların, Eyyübiye bölgesinde ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüp-oğlu'nun seçim bölgesi olarak bilinen köyler olduğu öğrenilirken, HDP İl Başkanlığı itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu'na saat 15.00'te teslim etti.
Şanlıurfa Barosu'nun da müdahil olduğu itirazın sonucu merakla beklenirken, MHP'nin Harran ve Akçakale için yaptığı itirazın ise reddedildiği öğrenildi.

BEYAZGÜL: SONUCA İTİRAZ YERSİZDİR
 HDP'nin itirazıyla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise seçimlerin son derece demokratik bir ortamda gerçekleştiğini, itiraz konusu durumun ciddi olmadığını, sandık başlarında tüm partilerin müşahitleri önünde oyların kullanıldığını belirterek, “Bizim açımızdan sonuçlar kesinleşmiştir. Yedinci Milletvekilimiz Ahmet Eşref Fakıbaba'dır. Bir kesimin seçim sonuçlarını gerçek olmayan beyanlarla değiştirmeye çalışması sonuç vermeyecektir. Takdir yargınındır” şeklinde konuştu.   (İbrahim Halil ŞEKER)

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 17:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
selim öksüz
selim öksüz - 9 yıl Önce

5 vekil çıkardınız bakalım bir dahaki seçimde 3 vekil görebilecekmisiniz ahmaklar...

SIRADAKİ HABER

banner195