Title of a News Article

Hilvan'da Bayramlaşma

Kurban bayramı münasebetiyle düzenlenen bayramlaşma programına yoğun ilgi gösterildi.

 Hilvan belediye çay bahçesinde yapılan bayramlaşmaya devlet erkânı, siyasiler, STK temsilcileri ve halk bir araya gelerek bayramlaştı.

 

Bayramlaşmak için gelenlere hitap eden Hilvan belediye başkanı ve Şanlıurfa vali yardımcısı Uğur Sezer, Suriye’de yaşananları örnek göstererek birlik ve beraberliğin önemine değindi.

 

Hilvan belediye başkanı Aslan Ali Bayık yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi;

 

“Yanı başımızda yaşananlara hepimiz şahit oluyoruz. Hilvan her ne kadar sınıra uzak olsa da orada yaşananlar hepimizi üzmektedir. Kobani’de IŞİD’in zulmünden kaçan kim olursa olsun kapımız her zaman onlara açıktır ve gereken yardımı yapmaya devam edeceğiz. Çünkü mazlumun kimliği yoktur” dedi.

 

Hilvan belediyesi tarafından Kobanililer için başlatılan yardım kampanyasına destek isteyen Hilvan belediye başkanı Aslan Ali Bayık “barış ve dostluk için el ele vermeliyiz” diyerek halkın bayramını kutladı.

 

Bayramlaşma için bir araya gelen kalabalığa seslenen Hilvan eski kaymakamı ve şimdiki Şanlıurfa vali yardımcısı Uğur Sezer ise devlet bütünlüğünün önemine değinerek şöyle konuştu;

 

“Bayrak millet ve devlet olmadan nelerin yaşandığına hepimiz şahit oluyoruz. Bu nedenle birliğimizden ve dirliğimizden meydana gelen gücümüzün değerini bilelim. İnşallah en kısa zamanda Suriye’de ve Kobani’de yaşananlar barışla sonuçlanır. Topraklarını terk etmek zorunda kalan kardeşlerimiz kendi gerçek vatanlarına dönüp orada huzur içinde yaşamalarını temenni ediyoruz” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından halka oluşturularak yapılan bayramlaşmanın ardından Şanlıurfa vali yardımcısı Uğur Sezer, Belediye başkan Aslan Ali Bayık, Ak parti ilçe başkanı Hanif Düzme, garnizon komutanı, emniyet müdürü ve STK temsilcileri çarşı esnafını ziyaret ederek esnafla bayramlaştılar.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 16:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet Halitogullari
mehmet Halitogullari - 9 yıl Önce

Hilvanin cüp temizlik sorunlari nezaman bitecek acaba özelikle çim li beyazıt cadi o havanpisligi kaldirilclmi acaba.

SIRADAKİ HABER

banner195