Title of a News Article

HÜDA Par'da seçim heyecanı yaşandı

.

HÜDA Par'da seçim heyecanı yaşandı
banner206
 HÜDA PAR Haliliye İlçe Teşkilatı, 2’nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Şair Nabi Konferans Salonunda düzenlenen kongreye HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Genel İstişare Kurulu Üyeleri Süleyman Atmaca, Nuri Güneş, Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, ilçe yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti yetkilileri, STK’lar, partililer ve halk katıldı.

Sunuculuğunu HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları üyelerinden Abdullah Çiftçi’nin yaptığı kongre, parti üyesi Remzi Kaya tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra Haliliye İlçe Teşkilatının şu ana kadar yaptığı çalışmaları konu alan sinevizyon gösterimi ile devam eden kongrede, yapılan yoklamanın ardından, Divan Başkanlığı seçimine geçildi.

Divan başkanlığı seçiminden sonra HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir ve ilçe başkanlığına yeni seçilen Ali Durmaz birer konuşma yaptı.

Yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, “Beraber seçim döneminde ter akıttığımız, halka hizmet yolunda hakkın rızasını kazandığımızı düşündüğümüz, geriye dönüp baktığımızda bizi Cennete götürecek amellerden bir tanesini, zaman zaman dünyevi menfaatlerimizi reddederek, maddi sıkıntılar yaşayarak bu davayı bütün sokaklara ve şehirlere, Şanlıurfa’nın bütün köylerine ulaşması için beraber mücadele ettiğimiz bu yolda beklentimiz Allah rızasıdır. Haliliye İlçe Teşkilatımızın 2’nci olağan kongresinin Haliliye ilçemize, Şanlıurfa’ya, partimize, bütün memleketimize, İslam alemine ve insanlık ailesine hayırlara açılan bir kapı olup, o yola doğru giden mübarek bir adım olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

“HÜDA PAR olarak gençlerimizi, azizlerimizi en iyilerimizi şehit verdik”

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Lokman Yalçın, gerçekleştirilen kongrelerin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Hepinizin malumu üzere bugün 6-8 Ekim olaylarının sene-i devriyesidir. Ekim ayı denilince aklımıza 2 şey gelir, biri vahşet ikincisi şahadet. Emperyalistlerle ve devletin derin ve karanlık yapılarıyla, karanlık dehlizlerde iş tutan, onlara uşaklık eden silahlı örgütün ve siyasi kanadının, Kobani bahanesiyle çakkal sürülerini sokaklara saldılar. Akabinde bölgemizde bugüne kadar görülmemiş bir vahşete talana ve yıkıma imza attılar. Onlarca insan vahşice katledildi; binlerce işyeri talan edildi ve yakıldı. Onlarca cami, medrese, Kur’an kursu, dernek ve cemiyet ateşe verildi. Bu kara leke, kıyamet gününe kadar boncuk boncuk terleyen alınlardan silinmeyecektir. Bu süreçte bizler de HÜDA PAR olarak gençlerimizi, azizlerimizi en iyilerimizi şehit verdik. Bizler bu vahşeti unutmadık, unutmayacak ve unutturmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Yaklaşık 5 yıldır Haliliye İlçe Başkanlığı görevini yürüten Basri Demir ise yönetimindeki kardeşlerine bugüne kadar vermiş oldukları desteklerinden ötürü teşekkür ederek şöyle konuştu: “Davamızın hürriyet, hakkaniyet ve adalet olduğunu söyledik ve yola çıktık. 5 yıldan beridir bana tevdi edilen ilçe başkanlığını gönüllülükle beraber bugüne kadar gayretle, başarıyla getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu çalışmalarımızda bütün gayret elbette ki bir kişinin değil bunun farkındayız. Bütün çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan başta yönetimimiz, mahalle temsilcilerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız azami derecede yardım etmişlerdir. Bu yardımlar bize cesaret vermiştir. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

HÜDA PAR Haliliye İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Esmer tarafından okunan faaliyet raporunun ardından devam eden kongrede, ilçe yönetim üyesi Ramazan Doğan tarafından mali raporu okundu. Daha sonra yapılan seçimle Haliliye İlçe Başkanlığına Ali Durmaz seçildi.

Kısa bir teşekkür konuşması yapan Durmaz da, “Bize düşen bu davayı bütün insanlara ulaştırmak adına var gücümüzle, azim ve kararlılıkla çalışmak ve mücadele etmektir. Sizleri bu dava uğruna cehde davet ediyorum. Bu vesileyle bundan 3 yıl önce vahşi caniler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerini tebrik eder, kederli aile ve dava arkadaşlarına sabırlar dilerim. Bizler şuna inanıyoruz ki, bir hayra vesile olmak o hayrı yapmak gibidir. Dolayısıyla benden önce Haliliye İlçe Başkanlığı görevini yürüten Basri Demir bu hayır kapısının öncülüğünü yapmış ve bayrağı bize kadar ulaştırmıştır. Bizler de bu bayrağı devralıp bütün imkânlarımızı seferber ederek bu davanın ulaşabileceği en son noktaya kadar götürmek adına durmadan çalışacağız.” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195