Title of a News Article

İmamoğlu, Urfalı Bürokrata sahip çıktı...

İmamoğlu, Urfalı Bürokrata sahip çıktı...
banner206

Ak Partiden Milletvekili aday adayı olan Şanlıurfalı Bahaddin Yetkin'e CHP kanadından çok eleştiri gelince, İmamoğlu' Liyakati esas aldığını' söyledi 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün İBB çalışanlarıyla Saraçhane’deki binanın bahçesinde bayramlaştı. “Bayramda İstanbul’u dolaşmak istiyorum” diyen İmamoğlu, İSBAK’a müdür olarak atanan ve çok eleştirilen Bahaddin Yetkin hakkında ise “Siyasi ve bunun gibi birtakım unsurlara takılmadık. Başarı, beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Saraçhane’deki merkez binanın bahçesinde çalışma arkadaşlarıyla bayramlaştı, sonra içeri geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dün iştiraklere yeni müdürler atanmış, İSBAK’a atanan Bahaddin Yetkin ise sosyal medyada eleştirilere neden olmuştu. Çünkü atanan müdür Bahaddin Yetkin’in geçmişte AKP Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı yapıp 2011’de AKP’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca Yetkin’in sosyal medya paylaşımları da oldukça eleştirildi.

“Başarı, beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik”

İmamoğlu bu konudaki eleştirilere karşı şunları söyledi: “İSBAK’ta devam etme değil, yeni bir arkadaşımız. Şunu söyleyeyim arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi. Ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi birtakım unsurlara takılmadık. Başarı, beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik. Atamalar da bu yönde yapıldı. Devam etme kararı verdiğimiz bir kısım arkadaşlarımızla devam ediyoruz. Bir kısım boşta duran 8’e yakın iştirakimiz var henüz atama yapmadığımız. Çalışmalarımız sürüyor. Bu bir insan kaynağını değerlendirme metodu. Baktığımız tek pencere liyakat, başarı, beceri her zaman söylüyorum. Tespit ettiğimiz arkadaşlarımız kadar başarılı yüzlerce binlerce insan da olabilir. Elimize gelen bizimle görüşen farklı referanslarla bizimle buluşan arkadaşlarımız da. Ölçüt değerlendirmemizden bahsediyorum. İnşallah her birisi başarılı olur. Baktığımız pencere bu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2019, 15:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Doktor
Doktor - 5 yıl Önce

Sizin icin tek gercek var, sizden degilse gorevden alirsiniz. Basari, beceri ve liyakat hikaye. Geç bu ayaklari. 5 yil boyunca ne yapacagini kisa surede belli etti. Icraat bunlarin işi degil

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142