Title of a News Article

İşçiler Ayhan'a dert yandı

İşçiler Ayhan'a dert yandı
banner206

 HDP Urfa milletvekili adayı İbrahim Ayhan Semsat meydanında bulunan İnşaat işçileri kahvesini ziyaret etti. Burada işçilerle bir süre sohbet eden ve sorunlarını dinleyen, sabah saat 5'ten itibaren kendilerini inşaata kum, tuğla taşımaları için çağıracak birilerini bekleyen işçiler Suriyelilerin gelmesiyle 20 TL yevmiye ile iş bulamaz duruma geldiklerini, bu nedenle evlerine eklem bile götüremediklerinden yakandılar. HDP Urfa Milletvekili adayı Ayhan'a bir işçinin "Bizi bu AKP'nin yalanlarından artık kurtarın" demesi üzerine Ayhan " Sizler kişi başına düşen milli gelirin hiç uğramadığı, ekmeğin en helalini kazanan kişilersiniz. Sizin dualarınız bize yeter. Allahın izniyle 7  Haziran'da sarayın sultanına öyle bir ders vereceğiz ki neye uğradığını şaşıracak. Bunu beraber yapacağız" şeklinde cevap verdi.

Daha sonra Haşimiye Meydanında bulunan esnafla birlikte kepenk açarak kahvaltı yapan Ayhan'nın sonra ki çalışmalarının durağı Aşağı sanayi esnafını ziyareti oldu.

İl Başkanı olduğu dönemde sanayi esnafının girdiği açlık grevinde yanlarından hiç ayrılmayan İbrahim Ayhan sanayi esnafı tarafından büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Ayhan, kendisini "senin hakkını inkar eden kör olur, sen her zaman yanımızda oldun, Urfa’nın tek vekilisin" gibi sözlerle karşılayan esnafla bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi. "AKP'nin icraatları ortada. Size kredi kartı faizlerinden, elektrik faturalarından, cezalardan başka hiç bir şey vermediler. Hala utanmadan gelip oy istiyorlar. Bunlara gereken cevabı 7 haziranda verin. Bu ampulü söndürelim artık " diyen Ayhan daha sonra çalışmalarına devam etmek üzere sanayi sitesinden yurttaşların alkışları arasında ayrıldı.

 

'Araplar artık AKP için çantada keklik olmayacak'

HDP'nin Arap kökenli Milletvekili Adayı Yasin Batan çalışmalarına devam ettiği Haran ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Harran'da en büyük değişimin HDP'yle gerçekleşeceğini belirten Batan'a konuşan yurtaşlar ise  "AKP Harran ve Akçakale ilçeleri ve kırsalında yaşayan Arap yurttaşlara 'çantada keklik' gözüyle bakıyor. Bu nedenle hiç bir kaygıya girmeden tüm buraları hizmetlerden yoksun bırakıyor. Hizmet etme gereği bile duymuyor. Ama artık değişimin zamanı gelmiştir. Bizler ve bütün dünya artık biliyor ki AKP'nin bu zihniyetine karşı çıkabilecek tek parti HDP'dir. Bu nedenle biz artık HDP'liyiz. HDP için çalışacağız'' ifadelerini kullandı. HDP'nin adayı Batan ise  "Bende Harran esnafının bu istek ve ilgisinin yerini bulacağını şimdiden belirtiyorum.Mecliste sizleri temsil edeceğiz bundan hiç şüpheniz olmasın '' şeklinde cevap verdi.

 

'Diktatör rejim zihniyetini Fırat'a atacağız'

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden HDP Urfa Milletvekili Adayı Leyla Güven ise bugün Birecik’te esnafları ziyaret etti. ilçenin 10 kasım caddesindeki esnafları ziyaret eden Güven, daha sonra hal pazarı ve kapalı semt pazarını gezerek esnafların desteğini istedi. Güven’e HDP ve DBP Birecik ilçe eş başkanları ve yöneticiler de eşlik etti. Esnafların desteğini isteyen Güven : “Artık diktatör rejimleri Fırat'ın suyuna atalım, kendimizi biz yönetelim, barış huzur ve kardeşlik için HDP’yi meclise gönderelim.” Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195