Title of a News Article

İşte Gidecekler ve Kalacaklar...

özel haber.

İşte Gidecekler ve Kalacaklar...
banner206

AK Parti Şanlıurfa cephesinde 13 ilçe Kongresinin hazırlıkları son aşamaya gelinirken, üç ilçe Başkanının yeni dönemde  Başkan adayı olmayacağı öğrenildi.
2015 Genel seçimleri ve Büyük kongre öncesi AK Partide kongre süreci resmen başlıyor. 8 Kasım 2014 günü Birecik ve Halfeti ilçe kongreleri ile stard alacak olan ilçe Kongreleri yaklaşık 1 ay sürecek ve 7 Aralık 2014 günü Viranşehir İlçe kongresinin yapılması ile son bulacak.İlçe Kongrelerinin ardından, İl Gençlik ve Kadın Kolları kongresinin ardından 4 Ocak 2015 tarihinde ise İl Başkanlık kongresi yapılacak.
2015 yılında yapılacak olan Milletvekili seçimleri öncesi yeni bir kadro ile yola devam edecek olan AK Parti cephesinde Başkan ve yönetimsel anlamda ciddi değişimler olacak.
AK Parti İl Başkanlığını yaklaşık beş yıl boyunca başarıyla sürdüren Av.Yusuf Eğilmez'in Milletvekili aday  olmasına kesin gözle bakıldığı için İl Başkan adayı olmayacak.ancak Eğilmez'in Ak Parti Genel Merkezi ve Başbakan Davutoğlu'nun 26 Kasım da ki Urfa programında alacağı karara göre  hareket edecek.
13 ilçenin kongresi ve bu kongrelerde ilçelere Başkanlık edecek isimlerle yakından yakından ilgilenen İl Başkanı Yusuf Eğilmez,ilçe kongreleri öncesi İl Koordinatörü Ahmet İnal ve AK parti teşkilan Genel Başkamı Süleyman Soylu ile sürekli temas halinde olduğu biliniyor.Bir süre önce AK Parti Genel Merkezinde 9 Şanlıurfa Milletvekili ile bir toplantı yapan AK Parti Teşkilat işleri Başkanı Süleyman Soylu'nun ilçe kongreleri öncesi atanacak olan ilçe Başkanlarını belirlemeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile de bir görüşme yapması bekleniliyor.  Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinin ardından atama ile ilçe Başkanı olan Karaköprü,Haliliye ve Eyyübiye İlçelerinde ilk kez kongre yapılacak. bunun yanı sıra,Akçakale,Suruç,Ceylanpınar,Birecik,Bozova,ilçe Başkanları ise bir süre Ak Parti genel Merkezi tarafından görevden alınan ilçe Başkanları yerine atanmışlardı.Atanan bu ilçe Başkanlarıda ilk kez kongreye giderek yeni bir yönetim ile yola devam edecekler.

AK Partinin yeni döneminde kimin İl Başkanı olacağı ile ilgili kamuoyunda henüz bir isim konuşulmazken, görevden alınmasına kesin gözle bakılan Viranşehir ilçe Başkanı Celalettin Sayan  ve Hilvanilçe Başkanı Hanifi Düzme ile,yeni dönemde görev almayacağını açıklayan Karaköprü ilçe Başkanı Faruk Baydilli'nin yerlerine ise birden fazla isim ilçe Başkanlığı için kulis faaliyetlerini sürdürüyor.
Merkez Haliliye ilçe Başkanı Av.Halil Kızılelma ile Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün'ün yanı sıra, Akçakale,Harran,Birecik,Halfeti,Suruç,Ceylanpınar,Siverek
,Bozova ilçe Başkanlarının ise görevlerine devam edecekleri AK Parti Genel merkezi tarafından karara bağlandığı öğrenilirken, özellikle Karaköprü ilçe Başkanlığına ise çok sayıda adayın olması dikkatleri çekiyor.Bu ilçeye şimdiye kadar, Mehmet Büyükfırat,Av.Ahmet Aksoy, Abdullah Erik,Hüseyin Kolsuzoğlu, ve Av. Orhan Çelik'in ilçe Başkanlığı için resmi müracaatta bulundukları öğrenildi.


Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 14:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
omer seyfettin bacaksiz
omer seyfettin bacaksiz - 9 yıl Önce

Sanliurfaya hayirli olmasi dileklerimle sunu soy
Lemek isterim gerek sanliurfada gerek ilcelerin tamaminda adam gibi yapilan bir hizmet yatirim yok malesef buyuksehir ve ilce beledyelerimiz 50 liralik bir plaket aldiklarinda yada verdiklerinde bunu buyuk birbasariymis gibi gosteren yerel medya mensupb arkadaslarimiz resmen olayi sova donduruyorlar iyiki varsin sevgili resat uzun

SIRADAKİ HABER

banner195