Title of a News Article

İşte HDP'ye başvuru yapanların sayısı...

İşte HDP'ye başvuru yapanların sayısı...
banner206
 Halkların Demokratik Partisi’den bugüne kadar 40 kişinin Şanlıurfa’dan milletvekili aday adaylığı için resmi müracaatta bulunduğu öğrenildi. Bunlar arasında Osman Baydemir de bulunuyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü partinin Haliliye İlçe binasında kurulan başvuru merkezinde aday kabulüne başlayan HDP Urfa İl Örgütü ilgiden hayli memnun görünüyor. Partinin Urfa’da büyük bir iddiayla hazırlandığının altını çizen yöneticiler, aday adayı sayısının da bu iddiayı doğruladığını ifade ediyor.

2 Mart tarihine kadar başvuru kabul edecek olan HDP Urfa İl Örgütüne bugün itibarıyla dosya teslim eden aday adayı sayısı 40’ın üzerinde.

Ağırlıklı olarak yüksek eğitimli adayların başvuru yaptığı gözleniyor. Aday adaylarının mesleklere göre dağılımı ise şöyle : 9 işadamı, 9 Avukat, 12 Doktor, 10 Eğitimci.

Arap halkını temsilen 5 Arap aday adayının başvurduğu HDP Urfa Listesi’nde yer almak isteyen kadın aday adayı sayısı ise 5

Yaş ortalamasının 35 olan aday adayları arasında en genci ise 27 yaşında.

8 Milletvekili hedefi ile seçimlere hazırlanan partiye Urfa’nın hemen bütün ilçelerinden aday adayı başvurusu yapılmış durumda. 10 Suruçlu adayın başvurduğu partiye 5 Siverek, 9 Viranşehir, 2 Harran, 7 Birecik, 3 Akçakale, 4 Bozova, nüfusuna kayıtlı aday adayı dosya teslim etti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195