Title of a News Article

İşte Şanlıurfa’daki sonuçlar…

İşte Şanlıurfa’daki sonuçlar…
banner206

AK Parti Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da kan kaybetti. Bir önceki seçimlere göre yaklaşık yüzde 15 puan kaybeden AK Parti'de suçlu aranıyor. AK Parti Genel Merkezi ve teşkilatlar, tabanın sesini dinlemediler. Belediyelerin başarısız performansı, milletvekili aday listelerinin kötü oluşu ve teşkilatların sahada çalışmaması başarısızlığı doğurdu.

HDP cephesinde ise il teşkilatı başta olmak üzere milletvekili adayları Osman Baydemir, İbrahim Ayhan ile diğer adaylar çok çalıştılar. Karşılığında Şanlıurfa'da beklentilere yakın oy aldılar. Sandıkların açılmasından sonra AK Parti İl SKM başkanlığında sonuçların gelmesiyle birlikte sessizlik hakim olurken, HDP ise bayram havası vardı. HDP'liler sabaha kadar barajı geçmenin sevincini yaşadılar.

Şanlıurfa'yı 25. Dönemde TBMM’de temsil edecek milletvekilleri belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre oy kullanan seçmenlerin yüzde 46.84’ünün oyunu alan AK Parti 7, yüzde 38,53’ünü alan HDP ise 5 milletvekili çıkartmayı başardı.

Tüm ülke genelinde bugün seçmenler sandık başına gitti. En çok merak edilen konu Halkların Demokratik Partisi'nin barajı geçip geçmeyeceği konusuydu. HDP yüzde 10'luk barajı geçerken, AK Parti kan kaybetti. AK Parti Şanlıurfa'da 7 milletvekili çıkarırken, HDP ise 5 vekil çıkarmayı başardı.

974 Bin 62 seçmenin bulunduğu Şanlıurfa'da resmi olmayan sonuçlara göre seçimlere yüzde 79.11 katılım sağlandı. AK Parti yüzde 46,84 (356 Bin 404) oy oranı birinci parti olmayı başarırken, HDP ise yüzde 38,53 (293.160) alarak ikinci parti oldu. Bu sonuçlara göre AK Parti 7, HDP ise 5 milletvekili çıkardı. Böylece AK Parti'den Nureddin Nebati, Mehmet Kasım Gülpınar, Seyit Eyyüpoğlu, Mazhar Bağlı, Halil Özcan, Hamide Sürücü, Ahmet Eşref Fakıbaba HDP'den ise Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan milletvekili oldu.

 

AK Parti kan kaybetti

Şanlıurfa'daki bu seçim sonuçlarına göre; AK Parti, 2014 yerel seçimlerinden 130 Bin civarında oy kaybı yaşadı. Halkların Demokratik Partisi'nin ise 2014 seçimlerine göre oyunu 50 Bin arttırdığı görülüyor.

Bu arada AK Parti bu sonuçlara göre tek başına iktidar olamıyor. Türkiye'yi koalisyon hükümeti bekliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 23:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman celik
osman celik - 9 yıl Önce

kapattı gebe yaptı yapacağını kurban olurum akp ye

SIRADAKİ HABER

banner195