Title of a News Article

İşte Urfa'da yapılan son anket sonuçları...

.

İşte Urfa'da yapılan son anket sonuçları...
banner206

 1 Kasım genel seçimlerinden bu yana şehir şehir en ayrıntılı anket yayınlandı. Buna göre; AK Parti, Şanlıurfa’da 1 Kasım seçimlerine göre yüzde 4,2’lik artış sağlarken, HDP’de ise büyük düşüş yaşanıyor.

 

UĞUR BUDAK

ORC Araştırma, 19 Haziran – 6 Temmuz 2016 tarihleri arasında 37 bin 180 kişi ile 30 Büyükşehirde yüz yüze görüşme ve telefon yoluyla "seçmen tercihleri araştırması" yaptı. Buna göre AK Parti 30 büyükşehrin tamamında oylarını artıran tek parti oldu. Oy oranlarını en çok artırdığı büyükşehirlerin başında ise Diyarbakır ve Mardin yer aldı. Diyarbakır'da yüzde 11,8 oy artışı, Mardinde yüzde 9 oy artışı, Van'da da yüzde 5,6 oy artışı oldu.

Bu arada anket sonuçlarına göre; AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 64,8 oranında oy aldığı Şanlıurfa’da oy oranını 68,8’e yükseltti. AK Parti’nin böylece geçen seçime oranla oyunu yüzde 4,2 oranında arttırdığı görülüyor.

 

HDP’ye büyük şok

Şanlıurfa’daki anket sonuçlarında HDP’yi üzecek sonuçlar çıktı. AK Parti’nin kalesi konumundaki Şanlıurfa’da, HDP yayınlanan ankete göre yüzde 5 oranında bir düşüş yaşadı. Geçen seçimlerde yüzde 28,5 oranında oy alan HDP, bu yüzde 23,5 oy alıyor.  HDP’nin terör olaylarından dolayı oyunun azaldığı belirtiliyor. Ayrıca geçen seçimlerde milletvekili çıkaramayan MHP  yüzde 0,7, CHP ise 0,2 oranında oy kaybı yaşadı.

Bu arada geçen seçimlerde Şanlıurfa’da AK Parti 9, HDP ise 3 milletvekili çıkarmıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195