Title of a News Article

İYİ Parti Cevheri'yi destekleyecek mi?

İYİ Parti Cevheri'yi destekleyecek mi?
banner206
 Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Saadet Partisi'nden gösterilen çatı adayı Sabahattin Cevheri'yi CHP ve İyi Parti'nin de destekleyeceği açıklanmıştı. Ancak İyi Parti, Çatı Adayı Sabahattin Cevheri'yi desteklemeyeceklerini açıkladı. 
Konu ile ilgili açıklama yapan İyi Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, "Siyasi partiler, çözüm üretmek için kurulmuşlardır. İyi Parti Şanlıurfa İl Başkanlığımda da ülkemizin ve şehrimizin menfaatleri dikkate alınarak nasıl bir çözüm üretiriz düşüncesiyle aynı noktada buluştuk. 31 Mart Yerel seçimleri şehrimiz ve ülkemiz için çok önemlidir. Ak Parti'nin şu anda siyasi malzemesi kalmadı. Artık halk Ak Parti'nin durumunu anladı. Ekonomik bir çöküntü içerisindeyiz. Seçimlere daha 6 ay kala sanal çalışmalarla adayları seçmeye hazırlık gibi konularla kamuoyunu meşgul ettiler. Başka bir konuda Şanlıurfa'da gündem olan çatı adayı ile ilgili bilgimiz dışında partimizin adının anılması bizi ciddi anlamda rahatsız etti." dedi.

'Çatı'nın temeli sağlam atılmadı'

Çatı adayı Sabahattin Cevheri'yi neden desteklemeyeceklerini açıklayan Mehmet Fedai Çakmaklı, "Biz çatı adayı ile Şanlıurfa'nın kazanılabileceği düşüncesiyle İl Başkanlığı olarak çatı adayına destek verme kararı aldık. Bununla ilgili bazı görüşmeler gerçekleştirdik. Ancak İyi Parti olarak çatının temelinin sağlam atılmadığını fark ettik. Çatı adayında kişisel ve siyasal rantın düşünüldüğünü fark ettik. Bu nedenle kesin kararımızı verdik ve biz çatı adayı oluşumu içerisinde yokuz. Çünkü biz parti olarak ülkemize nasıl fayda sağlayabiliriz düşüncesinde kararlıyız. Bu karar ani oldu ama biz İyi Parti'nin kirli oyunlar içerisinde olmaması gerektiğini düşündük. Büyükşehir'de ve bütün ilçelerde kendi adayımızı çıkaracağız." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2019, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195