Title of a News Article

KAÇAR; MİLLİ İRADE KAZANDI

.

KAÇAR; MİLLİ İRADE KAZANDI
banner206

1 Kasım’da yapılan genel seçimlerde yeniden milletvekili seçilen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, “Milletimiz, siyasi istikrar ve huzur için AK Parti’yi seçmişlerdir. 1 Kasım seçimlerinde milli irade kazandı” dedi.


RÖPORTAJ: REŞAT UZUN

Bu haftaki röportajımızı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ile gerçekleştirdik. 2011 Yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili olarak Meclise giden Kaçar, 7 Haziran seçimlerinde de AK Parti’nin Şanlıurfa’dan 9. Sıra milletvekili adayı olmuş ancak partisi 7 milletvekili çıkarınca TBMM’ye gidememişti. 1 Kasım Pazar günü yapılan seçimlerde için de partisi tarafından Şanlıurfa 8. Sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Kaçar, AK Parti 9 milletvekili çıkarınca bu defa milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine gitmeyi başardı.

2011 ile 2015 Yılları arasında Şanlıurfa Milletvekilliği yaptığı dönemde özellikle Şanlıurfa’ya yapılan sağlık yatırımlarında büyük emeği olan Kaçar, “Milletimiz, siyasi istikrar ve huzur için AK Parti’yi seçti. 1 Kasım seçimlerinde milli irade kazandı” dedi. 1 Kasım seçimlerinde millete vaatler sunduklarını belirten Milletvekili Kaçar, önümüzdeki 4 yıl içerisinde vatandaşa verdikleri bu sözleri yerine getireceklerini vurguladı.

7 Haziran’ın ardından yeniden 1 Kasım’da seçim yapıldığını ve AK Parti’nin hem Şanlıurfa’da hem de Türkiye’de büyük başarıya imza attığını da vurgulayan Kaçar, “Seçim zamanı fazla olsaydı, biz Şanlıurfa’da 9-3 değil 12-0 yapardık” diye kaydetti.

 

 

İşte Mahmut Kaçar ile gerçekleştirdiğimiz röportaj;

Öncelikle tebrik ediyoruz yeniden Şanlıurfa Milletvekili seçildiniz. 7 Haziran’da da milletvekili adayıydınız ancak seçilememiştiniz, 1 Kasım’a kısmet oldu. 7 Haziran’da ne oldu, Şanlıurfa neden oy düşüşü yaşamıştı?

7 Haziran seçimlerinde de milletvekili adayı olarak sahadaydım. 7 Haziran seçimlerinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da seçimler koalisyon hükümetini öngören bir netice ile sonuçlandı. Seçimlerden sonra AK Parti 1. Parti olmasına rağmen tek başına hükümet olma çoğunluğunu sağlayamadığından dolayı koalisyon görüşmeleri yaptı. Ama yapılan görüşmelerde muhalefet partilerinin koalisyona yanaşmamasının getirdiği tabloyla Seçim Hükümeti kuruldu ve sandık yeniden milletimizin önüne geldi. Bu zaman zarfı içerisinde gerek Şanlıurfamızda gerekse de Türkiye’de getirmiş olduğu o tablo; sosyal alandaki problemleri gerekse de ekonomi anlamdaki istikrarsızlık vatandaşları çok etkilediğini gördük. AK Parti de, 7 Haziran’da milletin vermiş olduğu mesajı doğru algılayarak, hem genel politikalarıyla ilgili hem de yerelde gerek bölgenin gerekse de Şanlıurfa’da yaşanan problemleri, sorunları çözüm önerileriyle birlikte ortaya koyarak milletimizle paylaştı. Tabi biz milletvekili adayları olarak Şanlıurfalılara tüm içtenliğimizle e samimiyetimizle ortaya koymuş olduğumuz yaklaşımlar, sorunlar ve çözüm önerileri Şanlıurfalılar tarafından kabul gördü ve bu seçimde Şanlıurfa, 7 Haziran’daki seçime göre yüzde 18’lik bir oy artışıyla yüzde 64.6’yla AK Parti’ye 9  milletvekili vererek, çok güçlü bir destek verdi. Bu başarı bütün Şanlıurfalılarındır, biz milletvekilleri olarak bize verilen bu yüksek destekten dolayı sorumluluğumuzun da arttığının bilincindeyiz. İnşallah yeni dönem bütün Şanlıurfa milletvekilleri olarak Şanlıurfa’nın bizden beklemiş olduğu sorunların çözümü noktasında inşallah yoğun bir çalışa içerisinde olacağız.

 

2011 Yılında yapılan seçimlerde de Şanlıurfa Milletvekili olarak seçilmiştiniz ve o dönem Eski Bakan Faruk Çelik ile birlikte çalıştınız. 7 Haziran’da il genelinde listeye yönelik tepkiler vardı ve bu sandığa da yansımıştı. 1 Kasım’da Faruk Çelik’in liderliğinde bir liste hazırlandı, bu liste seçimler öncesinde seçmenler tarafından benimsendi. Faruk Çelik ile çalışmak nasıl bir duygu ve Şanlıurfa’da bu artışı bekliyor muydunuz?

 7 Haziran’da AK Parti’nin oy düşüşünde birçok faktörü var, belki bunlardan bir tanesi liste olarak değerlendirilebilir ama çok daha önemli gerek Türkiye genelindeki yaşanan hadiseler ve gerekse de Şanlıurfa’da ile ilgili problemler bu düşüşün faktörleri arasında sayılabilir. 2011 ve 2015 seçimlerinde Faruk Çelik ile birlikte çalışma fırsatımız oldu. Faruk Bey gerçekten çok iyi bir teşkilatçı, sahayı çok iyi bilen saha siyasetçisi, çözüm odaklı çalışan bir siyasetçi elbette ki onun ekip başı olarak milletvekili adaylarını sahada en iyi verim alma noktasındaki koordinasyonu son derece önemli olmuştur. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönemde 4 yıl içerisinde Şanlıurfa’da 4 yılık Şanlıurfa siyaset tecrübesini de ekleyerek Şanlıurfa’da çok daha büyük hizmetleri hep birlikte gerçekleştireceğiz.

 

AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde Şanlıurfa’da daha çok huzur ve kardeşlik vurgusu yaptı. Seçim süreci yaşadınız, özelikle sizin bölgeniz olan Haliliye ve Karaköprü bölgesinde siz kırsalı gezerken vatandaş en çok neyi talep etti?

Bizim bu 4 aylık zaman zarfı içerisinde geleceğe umutla bakan Şanlıurfa, korku ve kuşkunun ön planda bir dönem yaşadı. Biz seçimde Şanlıurfa’nın huzuru ve Türkiye’nin istikrarı vurgusunun yanında Şanlıurfa ile ilgili çok önemli büyük projelerimizi de açıkladık. Mesele 2 yıl içerisinde kırsalda yol probleminin kalmayacağı, DEDAŞ sorununu çözmeye yönelik olarak başta Bozova, Hilvan ve Siverek olmak üzere bütün tarım alanlarının sulamaya açılması gibi çok önemli projelerimiz vardı. Ancak sahada şunu gördük; İnsanlar gelecekle ilgili beklentilerini hizmet noktasındaki beklentilerini AK Parti’nin tek başına iktidar olacağı noktasında genel bir tavır var ama insanlar şunu gördü; Tek başına iktidar olmadan, siyasi iktidar yakalanmadan huzurun yakalanmayacağını bilinci içerisindeler. Onun için önce siyasi istikrar, Şanlıurfa’nın huzuru daha sonra hizmetler noktasında geldi vatandaşlarımızın tercihi. İnşallah Şanlıurfa’nın huzuru ve ülkenin geleceği için bize verilen bu desteği hizmet noktasındaki beklentilere de hızlı bir şekilde yansıtacağız.

 

Şanlıurfa’da muhalefetin özellikle CHP ve MHP’nin neredeyse yok denecek kadar oy almasında huzurun etkisi olabilir mi?

HDP’ye 7 Haziran’da vatandaşlarımız önemli bir destek ve aynı zamanda önemli bir görev ve sorumluluk verdi; Yüzde 13 ile 80 milletvekili çıkardı, Şanlıurfa’da ise 5 milletvekili çıkardı. Burada Şanlıurfalılar şunu söyledi; Size oy veriyorum, gidin Türkiye partisi olun ve ‘Çözüm Süreci’nin bir aktörü olarak gidin siyasetçi olarak silahların gölgesine girmeden, şiddet kullanmadan demokratik yoluyla sorunların çözün, katkı verin.” Ama seçimlerden hemen sonra Kandil’den yapılan ‘Çözüm Süreci bitmiştir’ açıklamasına HDP’nin bir karşı duruş ortaya koyması gerekirken, bu açıklamanın arkasına takılması, Doğu ve Güneydoğu’da hayatı zindan eden sokaklara barikatlar kuran, örgüte destek noktasındaki milletvekillerinin olağanüstü çabası ve açıklamaları özellikle insanların huzur içerisinde yaşadığı Şanlıurfa’da polislerin şehit Edilmesi, ilçe binalarımıza Molotof atılması, otobüslerimizin yakılması, Büyükşehir Belediye Başkanımıza suikast girişimi gibi hadiseler ister istemez toplumda etkisi oldu. Vatandaşlar, ‘HDP’ye biz size barışa destek sunasınız, Türkiye partisi olasınız diye destek verdik ama bu yol yol değil’ diyerek desteğini geri çekti. Belki bu seçim dönemi uzun bir süre olsaydı Şanlıurfa’da 9-3’ü değil 12-0’ı konacaktık.

 

Son olarak Şanlıurfalılara neler söyleyeceksiniz?

Bu başarı Şanlıurfa’nın başarısıdır ve ben sizin aracılığınızla bütün Şanlıurfalılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Milletimiz son sözü söylemiştir; Milletimiz Türkiye’deki istikrarsızlığa müdahale etmiştir. Yüzde 50 gibi bir oy alıp Türkiye’de tek başına iktidar olan AK Parti olarak, milletimize verdiğimiz bütün sözleri 13 yıllık devlet tecrübemizle birlikte Şanlıurfa’nın sorunlarını çözmek suretiyle Şanlıurfalıların hizmetinde olacağız


Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195