Title of a News Article

Karakaş, istifa nedenini açıkladı!

Karataş, İsim vermeden Ak Partili Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ı hedef aldı.

Karakaş, istifa nedenini açıkladı!
banner206
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Belediye Başkan yardımcılığından ve meclis üyeliğinden istifa eden Hasan Karakaş, zehir zemberek basın açıklamasıyla, istifa nedenini açıkladı.

Karakaş istifasının en önemli nedenlerinden birinin, ‘birisinin beraber çalıştığı, partilerinin iç dinamiklerini ve dava ruhunu hiçe sayan idarecilerin ve el alemin aklıyla oturup kalkan, insani ahlak yerine heva hevesini, vicdanı yerine cüzdanını düşünen, eğri oturup doğru konuşamayacak kadar dürüstlük ve ilkeli olma acizyetinde olan zübüklerin olduğunu’ belirtti.

4 buçuk yıl içerisinde mevcut belediye yönetiminin  AK Partinin ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışlar, Adaletsiz Hizmet anlayışı, Nepotizm (Akraba kayırmacılık)hastalığı, İstişareden yoksun bir anlayışa sahip olduğunu’ dikkat çekerek, ‘Vicdanı yerine cebini düşünen züküblerin yüzünden istifa ettiğini’ vurgulayarak, her zaman partimizin ve cumhurbaşkanımızın yanındayız’’ ifadelerini kulandı

 

İşte Hasan Karakaş’ın o açıklaması…

''Değerli Basın mensupları istifa ettiğim gün Sosyal medya hesabımda istifa nedenimi daha sonra paylaşacağımı yazmıştım inşallah kısmet bugüneymiş şimdi sizlerle paylaşacağım.

Şanlıurfa’da siyaset yapmak, özellikle Siverek’te siyaset yapmak her geçen gün Onurunu biraz daha yitirir hale geldi.

İnsani ve vicdani etikten uzaklaşarak tüm mukaddesat çiğnenir hale getirildi.

Koltuk Hırslarını aklının önüne geçiren, kendi çıkarlarını milletinin değerlerinin üstünde tutan, milletinin kültürel ve moral direncini hiçe sayan siyasiler neşvünema buldu.

Siverek gibi sosyal yapısı farklı olan ilçemizde etnik kimlikler üzerinden çok iğrenç çatışma zemini oluşturulmak istendi.

Beraber çalıştığımız, partimizin iç dinamiklerini ve dava ruhunu hiçe sayan idareciler türedi. El-alemin aklıyla oturup kalkan, insani ahlak yerine heva hevesini, vicdanı yerine cüzdanını düşünen, eğri oturup doğru konuşamayacak kadar dürüstlük ve ilkeli olma acizyetinde olan zübükler türedi.

Yerelde seçilmişlerin memleketin ana eğilimlerine, hassasiyetlerine destek vermek, onlara yakın durmak, endişelerini paylaşmak, katılımcı ve çoğulcu anlayış, istişare ve liyakat yerine uçlarda, tehlikeli cephelerde gezintiyi yeğler oldu.

Memleket menfaatine ve toplumsal sorumluluğa, açık tavır alıp, toplumsal gerilimi düşürerek yapısal reformları konuşmak yerine şiddeti körükleyenler yetiştirildi.

Sudan bahanelerle insanlar arasında ayırım yapan, aşiretler arasında hatta aileler arasında iç çatışmalara sebebiyet verecek eylemlere tevessül edildi. İnsanı merkeze alan yeni bir söylem geliştirmek yerine, halkın tercihlerini hedefe koyup öfke pazarlayarak siyasi harakiri yapanlar, kendi çıkarı için 250 bin nüfuslu bir ilçeyi iç dinamikleri ile birlikte dinamitleyen devşirme türevler peydahlandı. Ayrıca 4.5 Yıllık Belediye Başkan Yardımcılığı görevim esnasında gözlemlediğim ve rahatsızlık duyduğum konuları birkaç başlıkta sıralayacağım.

Partimizin ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışlar

Adaletsiz Hizmet anlayışı

Nepotizm (Akraba kayırmacılık)hastalığı

İstişareden yoksun bir anlayışa sahip olması

Bugüne kadar bu sorunları dile getirmememin asıl sebebi Partimizin hiçbir şekilde zarar görmemesi adına olmuştur 2015 ten beridir bu sıkıntılar mevcuttu  ama biz o zaman istifa etmeyi düşündük fakat bu sıkıntıları Partimize ve Dava arkadaşlarımıza danıştık onlarda sürecin çok sıkıntılı olduğunu böyle bir eylemin partiye zarar vereceğini söylediklerinde istifadan vazgeçtik ancak mevcut anlayışın göstermiş olduğu samimiyetsiz eylemleri, vefa bilmezlikleri, Ülkenin ve Cumhuriyetin sahibi olarak sadece kendilerini görüp, toplumun manevi dinamikleri ile bir türlü barışamayan, halkın örfüne, adetine inancına yabancı kalan, icraatlarında maske kullanıp, her türlü kirli tezgahları kuranlar yine sahnaye çıktı. Aynı ekibin, aynı kişilerin ve aynı siyasetçilerin bir daha sahneye çıkmaması adına benim toplumsal duyarlılık adına Belediye Başkan yardımcısı olarak en üst seviyede bir mesaj vermek adına istifa ettim.

Biz inşallah Dava adamıyız;

Biz her zaman Partimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanındayız.

Dünde yanındaydık, Bugünde yanındayız yarında yanında olacağız.

Bugüne kadar bana destek olan bütün Siverekli hemşerilerime haklarını helal etmelerini temenni eder şükranlarımı sunarım'' diye konuştu.

Hasan karakaş 2014 yerel seçimlerinde Siverek’ten AK Parti meclis üyesi seçilmiş, daha sonra Siverek Belediye Başkanlığına getirilmişti. Karakaş geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurmuştu. (habersiverek.com)

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2018, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195