Title of a News Article

Karakeçili’den zehir zemberek açıklama!

CHP İl Başkanlığı görevini yürütürken mahkeme tarafından görevden alınan İş Adamı Ömer Karakeçili, çok sert açıklamada bulundu. Özellikle CHP’nin Urfa’da aile partisi olduğuna vurgu yapan Karakeçili, bunun yanı sıra CHP’li olup başka partilere oy veren kişilere yönelik de, “O insan şerefsizdir, o insan namussuzdur, o insan namerttir; o insan gidip kadın ticareti yapsa bundan iyidir” ithamında bulundu.

UĞUR BUDAK 

CHP Genel Merkezi tarafından CHP İl Başkanlığı görevine atanan ancak 5 Mayıs’ta mahkeme kararıyla, ‘Tüzük gereği partiyi 45 gün içerisinde kongreye götürmediği’ gerekçesiyle görevden alınarak yerine 5 kişilik kayyum atanan İş Adamı Ömer Karakeçili,

bu görevi almasından dolayı pişman olduğunu itiraf etti. Karakeçili, “Tüzüğün böyle olduğunu bilseydim başta bu görevi kabul etmezdim” dedi.

 

“Mahkeme, bize şikâyetçi olan arkadaşları kayyum atadı”

CHP genel Merkezi tarafından atandıklarını ve 2 Kasım’da görevi devir aldıklarını dile getiren Karakeçili, “Ancak arkadaşlar bizi mahkemeye verdi. Bir iki tane mahkemeyi kazandık ancak bu 5 Mayıs’ta yapılan mahkemeyi kaybettik. Mahkeme, bize şikâyetçi olan arkadaşları kayyum atadı, nasıl br kayyum bende anlamış değilim. Yani taraf olan insanlar kayyum atandı ama yine de mahkemenin kararına saygılıyız. Hayırlı uğurlu olsun, yeni gelen arkadaşlara başarılar diliyoruz. Gelen arkadaşların CHP rozeti takıp başka partilere oy veren şahsiyetsizlerden olmayacağına inanıyorum” dedi.

 

“Delegeler bir kişinin tekelindedir”

Karakeçili, CHP’nin Şanlıurfa’da 117 delegesi olduğunu ve merkez ilçe düştüğü için tüzüğe göre bütün delegelerin düşmesi gerektiğini vurgulayarak, “Başka partiden aday olanlar bile halen partinin delegesi konumundalar. Diğer delegeler ise bir kişinin tekelindedir. Her bir aileden 5-6 kişi delege yazılmış, bizde bu yapıyı bildiğimiz için kongre yapmadık” diye ifade etti.

CHP’nin tüzüğüne de tepki gösteren Karakeçili, “Bu tüzüğü yapanlar hep parti içerisinde kavga olsun, kaos olsun diye yapmışlar. Bütün 81 il başkanı arkadaşlarımızla birlikte geçen hafta Ankara’da toplandık. Herkes bundan şikayetçi, toplantıda alınan karar şu oldu: İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Cumhuriyet Halk Partisi yeni kurultay tüzüğü yapacak. Bunda bu tür aksaklıklar giderilecek” diye kaydetti.

 

“CHP aile partisi”

Karakeçili, CHP’nin aile partisi olduğunu kaydederek, “Mahmut Yıldız Bey, bir defa il kongresini yapmış bütün ilçeleri o tespit etmiş, kendi yakınlarını delege yapmış ve toplamı 100 delege. Öyle soyadlar var ki; Baba, oğul, kız delege yapılmış. Bu parti değil bu ancak dernek veya vakıf olur. Buna parti dememiz yanlış olur. Biz bunu aşmaya çalıştık; “Bu parti kimsenin partisi, kimsenin tekelinde olmasın” dedik. Ama maalesef Asliye Mahkemesi bu süreyi bize çok gördü, kayyum atadı. Bundan sonrasını genel merkez çözecek. İnşallah CHP’yi hak ettiği yere getirirler” şeklinde konuştu.

 

“Görevi bırakacağım için mutluyum”

CHP’de görevi devredecek olmasından dolayı mutlu olduğunu da dile getiren Karakeçili, açıklamasında şunları kaydetti.

“Çünkü sağlığınızdan oluyorsunuz. Benin daha önce gözlüğüm yoktu, şimdi gözlük kullanıyorum, iki tel saçımız vardı oda gitti. Biz partiyi büyütmeye çalışırken, burada sandık başlarına eleman yazdırıp ve o sandıklardan CHP’ye oy çıkmayan partili arkadaşlarımız var. Eğer bir insan CHP’liyim diyorsa, o rozeti takıyorsa; oyunu da CHP’ye vermiyorsa o insan şerefsizdir, o insan namussuzdur, o insan namerttir, o insan gidip kadın ticareti yapsa bundan iyidir. Sen eğer CHP’lim diyorsan partiye oy vermiyorsan şerefsizsindir, gider CHP’den istifa edersin öyle başka partiye verirsin. Onlar utansınlar. Geldiğimde bu parti borçluydu borcunu ödedim. İnşallah kayyuma atanan arkadaşlar gelip o borçları öderler.” 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195