Title of a News Article

Karaköprü kritik 20 bin oy!

Karaköprü kritik 20 bin oy!
banner206
31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi, partiler aday adaylarının belirlenmesine yönelik anket ve araştırma çalışmalarına devam ederken, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi için kritik öneme sahip bir husus dikkatleri çekti.
Peki Karaköprü halkı bu duruma nasıl bakıyor! 
Karaköprü’de yerli adayları destekleyen yaklaşık 20 bin oyun varlığına dikkat çeken araştırma şirketleri, AK Parti - MHP ortaklığı karşısında HDP-CHP-İYİ PARTİ ittifakının bu potansiyeli değerlendirmesi durumunda ilçede seçimin galibi olacağını belirtiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, yerel seçimlerin bir rövanş olarak değerlendirildiğini kaydeden seçim analistleri, Şanlıurfa için yaptıkları yerel seçim tahminlerinde adayların büyük önem taşıdığını, 2008 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Bozova hariç tüm ilçelerde seçimi kaybettiğini hatırlatarak vurgu yapıyor.

Daha önce belde belediyesi olan, kırsal yerleşimleri ve ilçe merkezinde yerli adayları desteklemeye meyilli bir seçmen yapısına sahip olan Karaköprü, yerel seçimlerde her zaman sürpriz yapan bir belediye oldu. Aslen Karaköprülü olan merhum Belediye Başkanı Ahmet Güzel döneminde Karaköprü’deki seçim başarısını katlayarak artıran AK Parti, Ahmet Güzel’in 2014 seçimlerinde Saadet Partisi adayı olarak seçimlere girmesi nedeniyle 13 bine yakın oy kaybı yaşadı.
Araştırma şirketleri, 2019 yerel seçimlerinde yaklaşık 20 bin olacağı ve seçimlerde belediye başkanını belirleyecek kritik önemdeki Karaköprülü yerli seçmenin eğilimine dikkat çekerek, seçimlerde başarılı olmak isteyen partilerin, Karaköprü ve benzer ilçelerde yerellik ilkesini dikkate almadığı takdirde büyük hayal kırıklığı yaşayabileceklerini rapor ederken, Karaköprü ilçesinde AK Parti – MHP ittifakının karşısına çıkması muhtemel HDP-CHP-İYİ Parti ittifakının yerel aday faktörünü değerlendireceğine işaret ediyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 15:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Karaköprülü
Karaköprülü - 5 yıl Önce

Adayımız kemal güzel

yalan
yalan - 5 yıl Önce

karaköprü.yerlisinin.oyu.birhamur.kesan.kadaryok.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142