Title of a News Article

Kardaş,"Bağımsız Kürdistan kurulmadan Ortadoğu rahat etmez"

Rudaw’a konuşan Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) Kurucu Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Kardaş,
banner206

 Diyarbakır (Rûdaw)- T-KDP Kurucu Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Ortadoğu’daki karışıklığa dikkat çekerek, “Bağımsız Kürdistan şuan ütopya gibi görünebilir. Ama Ortadoğu’da bağımsız bir Kürt devleti ortaya çıkmadıkça, Ortadoğu rahat etmez” dedi.

 

Rudaw’a konuşan Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) Kurucu Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, gündemdeki konuları değerlendirdi.

 

Türkiye’deki Kürt siyasetinin diyalog ve ittifak kuramamasını eleştiren Kardaş, “Kürtler’in bir arada olmasında çok fayda var. Ancak maalesef dünyanın her yerinde bu böyledir. Sömürgelere baktığınız zaman, siyaset bölük pörçüktür. Filistin’de yarım asırdır siyaset bölük pörçüktür. Kürdistan’ın güneyi devletleşmiştir, fakat bölük pörçüktür. Herkes kendi düşüncesini örgütleyebilir. Önemli olan çatışma, söz düellosunun olmamasıdır. Biz hem bölük pörçük hem de kavgalıyız” dedi.

 

Kürtler’in de Türk, Arap, Fars ve dünyanın diğer halklarının sahip olduğu haklara sahip olduğuna dikkat çeken Kardaş, “Kendi devletimizin olmasın lazım. İleride her parça özgürleştiği zaman, bütün Kürtler’in hedefi Birleşik Bağımsız Kürdistan’dır. Bağımsız Birleşik Kürdistan ütopya gibi başlangıçta ütopya gibi görünebilir. Ama Ortadoğu’da bağımsız bir Kürt devleti ortaya çıkmadıkça, Ortadoğu rahat etmez” diye konuştu.

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile hükümet arasında yürütülen müzakereleri de değerlendiren Kardaş, “Biz Kürt sorununun çözümü tabirine karşıyız. Bizim için Kürdistan sorunu vardır” dedi.

 

“Türkiyelileşme projesine”  karşı çıktığını söyleyen  Kardaş, “Türkiye’nin demokratikleşmesinin Kürtler için düşünce ve fikir özgürlüğü,  serbestliği, genel af, koruculuğun kaldırılması gibi değişiklikleri sağlayacağını, Kürtler’in ulusal haklarının bunlar olmadığını belirttik. Türk milleti neden Türkiye’yi demokratikleştirmiyor. Kürtler, bir sömürge halk olarak niye Türkiye’ye demokrasi getirsinler. Türkiye kurumları demokrasiyi getirsinler, ben başımın üstüne koyarım. Kürtler bu haldeyken, Türkiye’ye demokrasi getireceğiz demeleri abestir.”

 

Türkiye’de Kürt sorununun çözümü için silahlı mücadeleye gerek olmadığını ifade  Kardaş şöyle devam etti:

 

“Kuzey’de Kürtlerin bu saatten sonra silaha başvurmasının bir anlamı yok. Ama Ortadoğu için durum farklı. Eğer bir sömürge halkı, toprağı işgal edilmişse ve meşru yollardan hakkını alamıyorsa başvurduğu zaman cezalandırılıyorsa, silah dışında yapacağı bir şey yok.”

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195