Title of a News Article

Kazanan Türkiye olsun

 Kazanan Türkiye olsun
banner206

Türkiye, ilk kez cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek. Yaklaşık 53 milyon seçmenin 165 bin sandıkta oy kullanacağı seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı olabilmek için yarışacak. Urfa’da da 3 Bin 183 sandıktan 934 Bin 894 seçmen oy kullanabilecek.

Türkiye, 12. Cumhurbaşkanını belirlemek için yarın sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, yerel ve genel seçimlerde olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan illerin bir saat önce oy kullanmasını öngören bir uygulamaya gitmedi. YSK'nın bu kararı çerçevesinde Türkiye genelinde oy verme işlemi 08.00'de başlayacak. 81 ilde sandıkların kapanma saati ise 17.00 olacak.

 

52 Milyon 894 Bin seçmen oy kullanacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Köşk yarışında 52 milyon 894 bin 115 seçmen, 165 bin 108 sandıkta oy kullanacak. Urfa’da da 3 Bin 183 sandıktan 934 Bin 894 seçmen oy kullanabilecek. Evet mührünün basılacağı oy pusulasında Erdoğan birinci, Demirtaş ikinci, İhsanoğlu ise üçüncü sırada yer alacak. 12. Cumhurbaşkanını seçileceği seçimlerin oy pusulasında ilk kez adayların resimleri de yer alacak.

 

Güvenlikler üst seviyede

30 Mart eyrel seçimlerinde yaşanan kanlı kavgaların yaşanmaması için Şanlıurfa’da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, seçimin huzurlu geçebilmesi için gerek kent merkezinde gerekse de ilçelerde gerekli tedbirlerini aldılar.

 

Urfa’da Erdoğan rüzgarı

AK Parti’nin kalesi konumunda bulunan Şanlıurfa’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oy rekoru kırması bekleniyor. Zaten son 2 aydır AK Parti kadrolarının Urfa’da Erdoğan için yoğun bir çalışma yürüttükleri gözleniyordu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195