Title of a News Article

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye anket sürprizi

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye anket sürprizi
banner206
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bize gelen anketlerde HDP'nin barajı aşacağı görülüyor. Ama CHP'den belirgin bir oy kayması olmayacak." dedi.
Milliyet ve Vatan gazetelerini ağırlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin güvensizlik üzerine kurulduğunu belirterek, "HDPli'lerin ifadelerine temenni olarak bakmak gerekir orada ana aktör Öcalan'dır." dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesinde, "Türkiye için en kötü senaryo AKP'nin tek başına iktidar olduğu senaryodur. Türkiye'yi felakete sürüklemek istiyorsanız, AKP'yi tek başına iktidara getirirsiniz." dedi.Kılıçdaroğlu, önceki akşam yemekte Milliyet ve Vatan gazetelerini ağırladı. CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Başdanışman Erdoğan Toprak ve Danışman Fatih Gürsul'un katıldığı yemekte Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Vatan gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Turgut Yuvacan, Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, Vatan gazetesi yazarı Güngör Mengi, Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan yer aldı. Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs'ta açıklayacakları sürpriz projelerine ilişkin detay vermezken, şunları kaydetti:

"HDP DAHA SAMİMİ DAVRANABİLİRDİ"
"Yüzde 10 seçim barajını kaldıralım, dedim. İktidar yanaşmadı. Yüzde 9 oy alan bir partinin Meclis'e gelmemesi demokrasi ayıbıdır. Yüzde 10 çok yüksek. Yüzde 1 oy alan partinin en azından genel başkanı parlamentoya gelmeli. İfade özgürlüğünü sokakta kullanması yerine hem parlamentoda, hem sokakta kullanması, demokrasinin derinleşmesine katkı verir. HDP daha samimi davranabilirdi. Kürt sorununun çözümü konusunda gündemin birinci maddesine yüzde 10 seçim barajını koyabilirdi."

"BİZE GELEN ANKETLERDE HDP BARAJI GEÇİYOR"
(HDP barajı geçmezse karışıklık olur mu? sorusu üzerine) "Bir kargaşa beklemiyorum. Bir yasa uygulanıyor. Kurallar belli. Kendileri de bu kuralları tercih ettiler, sonucunu kabul etmek zorundalar. Bize gelen anketlerde HDP'nin barajı aşacağı görülüyor. En azından toplumun belli çevreleri aşması yönünde temennilerde bulunuyorlar. Entelektüel kanattan böyle bir dilek var.""BİZDEN OY KAYMAZ""Bizden oy kaymaz. Ama bu, hiç kimse gitmeyecek anlamında değil. Ama CHP'den belirgin bir oy kayması olmayacak. CHP, bir yardım kuruluşu değil. Herkes izlediği politikanın sonucuna katlansın."

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195